Hamileler uçağa binebilir mi, zararlı mı?Hamilelikte uçak yolcuğu hakkında bilinmesi gerekenler

Gebelik süreci her anne adayı için oldukça önemli ve özeldir. Bu dönemde bebeğini kucağına almayı bekleyen anne adayları uçak yolculuğu ile tatil planları yapabilir. Ancak bu durum bazı hamile kadınları endişe duymasına sebep olabilir. Peki hamileler uçağa binebilir mi? Hamilelikte uçağa binmek zararlı mı? Hamilelere uçuş yasağı ne zaman başlar? İşte hamilelikte uçak yolculuğu hakkında bilinmesi gerekenler...

Anne adaylarının önceliği her zaman bebeğinin sağlığıdır. Bu sebepten dolayı bebeğinin hayatını riske atabilecek her adımdan uzak durmayı tercih eder. Buna tatil amaçlı veya ziyaret amaçlı yapılan yolculuklar da dahildir. Haziran ayıyla beraber tatil mekanları sezonu açtı. Anne adayları da şehrin kalabalığından bunalmış, bebeğiyle ilk tatili için yolculuk rotasını çizmiş olabilir. Ancak zamandan tasarruf etmek adına araba yerine uçak tercih eden anne adayları bir konuda endişe duyabilir. Uzmanlar konuya ilişkin "Anne adaylarının uçak ya da tren, otobüs gibi araçlarla yolculuğa çıkmadan önce sağlık kontrollerinin yaptırılması gerekmektedir." tavsiyesinde bulunmuştu.

hamileler uçağa binebilir mi

hamileler uçağa binebilir mi

HAMİLELER UÇAĞA BİNEBİLİR Mİ, ZARARLI MI?

Yolculuktan önce uzman bir hekime danışılırsa 'gebelikte yolculuk yapılacak en uygun dönemleri' anne adayına aktaracaktır. Eğer anne adayının tansiyon, şeker hastalığı gibi durumları varsa veya kanama gibi sorunlar yaşanıyorsa uçak yolculuğu riskli olabilir.

Son yıllarda yapılan bilimsel çalışmalar sonucunda çok sık olmayan uçak yolculuğunun anne adayları için hiçbir sorun teşkil edilmediği belirtilmiştir.

gebelikte uçak yolculuğu hangi dönemde güvenli olur

gebelikte uçak yolculuğu hangi dönemde güvenli olur

Gebelikte detaylı ultrason neden önemli? Uzmanı önerdi: Yüzde 70İLİŞKİLİ HABERGebelikte detaylı ultrason neden önemli? Uzmanı önerdi: Yüzde 70'i tespit ediliyor

GEBELİKTE UÇAK YOLCULUĞU İÇİN EN GÜVENLİ DÖNEM!

Gebelik dönemi üç aylık periyotlardan oluşur;

Bu periyotlar trimester olarak tanımlanır. Gebelikte uçak yolcuğu için en güvenli dönemler 14 ile 27. hafta arasıdır. Kadın doğum uzmanları, gebelikte uçak yolculuğu kaçıncı haftaya kadar güvenilir konusu hakkında anne adaylarına bilgi verir. Kadın doğum uzmanlarına göre anne adayları hamileliklerinin 32. haftasına kadar uçak yolcuğuna çıkabilir.

7 aylık hamile uçağa binebilir mi?

7 aylık hamilelik 28 haftalık bir süreç demektir. Uzmanlar 7 aylık hamile olan anne adayları güvenli bir şekilde uçak yolculuğu yapabileceğini söylüyor. Ancak anne adaylarının uçak yolcuğu için öncelikle doktorlardan onay alması son derece önemlidir. Geçmişte erken doğum öyküsü olan veya herhangi bir hastalığı olan anne adaylarının uçak yolcuğu yapması tavsiye edilmez.

8 aylık hamile uçağa binebilir mi?

32. haftaya denk gelen 8 aylık hamilelik döneminde uçak ile yolculuk yapacak olan anne adaylarının doktorlardan "Uçakla seyahat etmesinde herhangi bir sakınca yoktur" yazılı bir rapor alması gerekir. Bu noktada bazı uçak firmalarının prosedürleri vardır. Uçak yolculuğu için gerekli belgeler hem anne adayları için de uçak firması için önemlidir. Uçabilir raporu örneği içerisinde tarih, imza ve kaşe ve doktorun adı, soyadı mutlaka olması gerekir. Raporun geçerlilik süresi 7 gündür. 7 gün geçtikten sonra bu raporla uçak seyahatine çıkılması mümkün değildir.

Uçağa binmeden önce gişedeki görevlinin kadın yolculara sorduğu "Hamilelik var mı?" sorusuyla pek çok kişi karşılaşmıştır. Bunun sebebi uçak içinde yaşanabilecek herhangi bir olağan durumda, bebek ve anne için önceden alınacak önlemlerdir.

kaç aylıkken uçağa binilmez

kaç aylıkken uçağa binilmez

KAÇ AYLIK HAMİLEYKEN UÇAĞA BİNİLMEZ?

Kadın doğum uzmanları, anne adaylarının ve bebeklerinin sağlığı için 32. haftadan sonraki dönemde uçak yolculuğunu tavsiye etmez. 28 ile 32 hafta arası hamilelerin uçak yolculuğuna izin verilirken 32. haftadan sonrasında doktor raporu olsa dahi izin verilmez.

HAMİLEYKEN UÇAĞA BİNMEK BEBEĞE ZARAR VERİR Mİ?

Gebeyken uçak yolculuğu birçok kadın doğum uzmanı tarafından sakıncalı görülmez. Ancak anne adayının ciddi sağlık sorunları varsa ya da erken doğum öyküsü, kanama gibi durumları söz konusu ise uçak yolculuğu yapması yasaktır. Uçaklarda kabin içindeki basınç ayarlıdır. Ancak bu basınç tansiyon yükselmesine sebep olabilir. Bu yüzden kansızlık, hipertansif, plasenta yetmezliği olan anne adaylarının uçak yolculuğu yapmaları sakıncalıdır.

BİR YORUM YAPIN 0