Hamileler kestane yiyebilir mi? Hamilelikte kestane yemenin bebeğe ve anneye faydaları

Kış mevsimi denilince akla gelen ilk yiyeceklerden biri olan kestanenin hamilelik döneminde tüketilip tüketilemeyeceği bir hayli merak ediliyor. Özellikle kestane seven anne adayları "Hamileler kestane yiyebilir mi? " sorusunu araştırmaya koyuluyor. Peki hamileler kestane yiyebilir mi? Hamilelikte kestane yemenin bebeğe ve anneye faydaları nelerdir? İşte detaylar...

Etkisini yavaş yavaş göstermeye başlayan soğuk havalarda severek tüketilen besinlerden biri de kestanedir. Çiğ, kızarmış, haşlanmış ve tatlı olarak farklı şekillerde tüketilebilen kestanenin sağlık açısından bilinen bir çok faydası bulunmaktadır. Özellikle hamilelik döneminde tüketilmesi önerilen besinler arasında yer alan kestanenin annelere ve bebeklere çok sayıda faydası vardır. Gebelik sürecinde anne adayları genellikle, normalde faydalı olduğu bilinen bir çok besine karşı bebeklerinin sağlıklarını tehlikeye atmamak adına temkinli davranırlar. Bu tutum oldukça anlaşılır ve doğrudur. Çünkü bazı besinler normal zamanlarda her ne kadar faydalı olsalar da hamilelik döneminde bebek ve anne için tehlikeli olabilmektedir. Özellikle kış aylarında canları kestane isteyen anne adaylarının en çok merak ettikleri sorulardan biri de kestanenin kendisi ve bebekleri için zararlı olup olmadığıdır.

 Hamileler kestane yiyebilir mi

Hamileler kestane yiyebilir mi

HAMİLELİKTE KESTANE YEMENİN FAYDALARI NELERDİR?

Bu zamana kadar hamileler ve bebekler için herhangi bir zararı olmadığı görülen kestanenin aksine hamilelik dönemine birçok faydası görülmektedir. Hamilelik sürecinde tüketilmesinin bebeğe ve anneye birçok faydası olduğu bilinen kestane, hem anne hem de bebek için oldukça iyi bir enerji ve güç kaynağıdır. Peki hamilelikte kestane yemenin bebeğe ve anneye faydaları nelerdir?

Hamilelikte kestane yemenin faydaları

Hamilelikte kestane yemenin faydaları

  • İçerdiği vitaminler, mineraller ve doymamış yağ asitleri açısından bir hayli zengin olan kestanenin hamilelik döneminde tüketilmesi anne adayının kalp hastalıkları, damar sertliği ve hipertansiyon gibi hastalıklara karşı daha güçlü olmasını sağlamaktadır.
  • Gebelik döneminde en sık karşılaşılan ve can sıkıcı durumlardan biri olan mide bulantısına iyi geldiği bilinen kestane; mide bulantısını hafifleterek mide rahatsızlıklarını gidermektedir.
  • Kabuk ve yapraklarının tüketilmesinin de faydalı olduğu söylenen kestanenin kabuk ve yapraklarının haşlanarak anne adayı tarafından içilmesi hamilelik döneminde sinirleri yatıştırmakta, asabiyeti geçirmekte ve sakinlik vermektedir.
  • Kestanenin içerisinde yer alan amino asitler sayesinde anne adaylarının bağışıklık sistemlerinin güçlenmesi ve vücutlarının daha dirençli hale gelmesi sağlanmaktadır.
  • Hamilelik döneminde kestane tüketmek aynı zamanda annenin olduğu kadar bebeğin de bağışıklık sistemini güçlendirmekte ve anne karnındaki fetal gelişimine de katkı sağlamaktadır.
  • Hamilelik sürecinin özellikle sonlarına doğru meydana gelen pelvis kasları ağrısı, bu dönemde kestane tüketerek azaltılabilmektedir.
  • Kestanenin içerisinde, hamilelik sürecinde vitamin eksikliğinden dolayı ağızda meydana gelen yaralara iyi geldiği bilinen riboflavin bulunmaktadır.
  • Hamilelik döneminde yaşanan sağlık sorunlarından biri de bağırsak sorunlarıdır. Kestane içerdiği yüksek karbonhidrat sayesinde vücuda enerji vererek bağırsak florasını dengelemekte ve bu sayede kabızlığa iyi gelmektedir.
  • İçerdiği zengin mineraller ve vitaminler sebebiyle kemik ve diş sağlığına da büyük fayda sağlayan kestanenin hamilelik sürecinde tüketilmesi kemik, bacak ve bel ağrılarını azaltmaktadır.
  • Hamilelik sürecinde kestane tüketilmesi bu dönemde meydana gelen ağrı ile el ve ayaklarda oluşan ödeme iyi gelmektedir.

 HAMİLELİK DÖNEMİNDE KESTANE NASIL TÜKETİLMELİDİR?

Kestane; çiğ, taze, haşlanarak, kebap ve tatlı gibi birçok şekilde tüketilebilen besinler arasındadır. Hamilelik döneminde uzmanlar tarafından önerilen tüketim şekli ise bu dönemde genel olarak önerilen haşlama yöntemidir. Kestanenin de gebelik döneminde haşlanarak tüketilmesi daha doğru bulunmaktadır.

Hamilelik döneminde kestane nasıl yenmeli

Hamilelik döneminde kestane nasıl yenmeli

Organ bağışı yapmak caiz mi? Kişi öldükten sonra organlarını bağışlayabilir mi?

İLİŞKİLİ HABER

Organ bağışı yapmak caiz mi? Kişi öldükten sonra organlarını bağışlayabilir mi?
Sleepy yüzey temizleyici mendil mi Solo yüzey temizleyici mendil mi? Solo mu Sleepy mi?

İLİŞKİLİ HABER

Sleepy yüzey temizleyici mendil mi Solo yüzey temizleyici mendil mi? Solo mu Sleepy mi?
İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 1

Kimse 5 ay önce

Habere dair görseller mide bulandırıcı. Gerçekten anlamak çok zor.