İş kadını olma hikayesi evinin mutfağında filizlendi! Pınar Dalmış'ın girişimcilik serüveni

Başarısını birçok defa kanıtlamış Pınar Dalmış, bir kadının isterse her şeyi nasıl başaracağını kanıtlayan kadın girişimlerden biri. Mutlaka sabırlı olmasının altını çizen Pınar Dalmış, bu yolda neleri başardığını Ülke TV'nin "Girişimci Kadınlar" belgeselinde anlattı. İşte Pınar Dalmış'ın iş kadını olma hikayesi...

"Büyük başarılar kulaklarınızı tıkamakla başlar" diyerek kendi hikayesinin kahramanı olmuş nice kadınlardan biri olan Pınar Dalmış, 38 yaşında 3 çocuk annesi. Dalmış, "Kucağımda çocukları uyutmaya çalışırken, gece elimde çaydanlıklarla ürünleri doldurmaya; sabah o ürünleri satmaya çalışıp. Bugüne kadar gelen hikayenin ardında ev hanımlığını yaparken aslında kocaman bir ticaret için alt yapı varmış." ifadeleriyle girişimci olmaya başladığını açıkladı. 

TOGG araçlarına test yapıyor! Kadın Girişimci Nurşen SanseverİLİŞKİLİ HABERTOGG araçlarına test yapıyor! Kadın Girişimci Nurşen Sansever'in başarısı örnek oluyor

Pınar Dalmış Kadın Girişimci

Pınar Dalmış Kadın Girişimci

"İŞ KADINI OLMA HİKAYESİ MUTFAĞINDA FİLİZLENDİ"

İş kadını olma hikayesi evinin mutfağında filizlenen Pınar Dalmış, Devlet desteğiyle kendi iş yerini kurdu. Dalmış, "İlk işe başladığım gün çok daha küçük çaplı düşünürken, mutfaktaki o temizlik ürünü benim için zehirlenmekten uzak kadınlar nasıl olabilir? Ev hanımları nasıl kolay temizlik yapabilir? Bu paraya nasıl dönüştürülebilir? Nasıl kazanç elde edilebilir? Hazırlıklarını yaparken hep şunu düşünüyordum. Acaba kendimle birlikte kimlere nasıl faydalı olabilir?" ifadelerini kullandı.

 

"TÜRK KADINI OLARAK NELER ÜRETEBİLİRİZ?"

İşinin hep büyük düşünmek olduğunu söyleyen Dalmış, "Şuan bir ürün üretmenin dışında bir şey yapıyoruz. Bir operasyon yönetiyoruz, Türkiye ve dünya genelinde dilini bile bilmediğim birçok ülkede, aslında bir operasyon yönetiyoruz. Aslında baktığınızda kafada mutfakta başlayan bir operasyonu uygulamaya dökmek." dedi. Kolay ve zararsız maddelerle nasıl temizlik yapılabilmeli düşüncesinin altını dolduran Dalmış, "Türk kadını olarak neler üretebilir nasıl faydalı olabiliriz düşüncesiyle başladı. Şimdi gelinen nokta da zehirlenmeden doğayı bozmadan üzerinden para kazanılabilecek. 10 bin kadın sağlıklı temizliğin formülünü bulmak için yola çıktılar." ifadelerini kullandı.

Pınar Dalmış

Pınar Dalmış

"PARA KAZANMANIN ÖNÜNE GEÇEN HİKAYELER VAR"

Para kazanmanın önüne geçen birçok hikayesi olduğunu aktaran Dalmış, "Tek bir ürün ama her ülkenin kendine ait diliyle üretiliyor. Orta Doğu'da Amerika'da, Avrupa'da, bir çok market zincirlerinde onları raflarda gördüğüm zaman çocuklarımın büyüyüp gelişip sanki o raflara yerleşmiş gibi gidip gördüğüm ülkelerde bazen duygusal olup göz yaşlarıyla izlediğim anlar oluyor. En önemli kısmı bu 10 yıl içerisinde duyduğum hikayeler oluyor. 'Pınar Hanım ben size bakarak ayakta kalmayı başardım', 'Sizden enerji alarak evimi geçindirdim.' cümlelerini duymak para kazanmanın önüne geçen hikayeler oluyor." dedi.

Hayallerinin peşinden gitti! Kadın Girişimci Emine Kılıç şimdi 15 ülkeye satış yapıyorİLİŞKİLİ HABERHayallerinin peşinden gitti! Kadın Girişimci Emine Kılıç şimdi 15 ülkeye satış yapıyor

Pınar Dalmış

Pınar Dalmış

BÜYÜK HİKAYELER DERİN ACILARLA BAŞLAR

Büyük hikayelerin altında derin ve acı hikayeler vardır diyen Pınar Dalmış, "İşe ilk başladığımda, deterjan şişeleri ben dolduruyordum. Ardından birçok sertifika eklenmeye başlandı. Onlar eklenince de kendime güç kattığıma inandım. Ta ki bugün hiç adını bilmediğim binlerce kişinin ekmek yediği, evini geçindirdiği iş haline gelene kadar o gün geriye dönüp baktığım zaman, kendi ellerimde yaralar oluşana kadar kapak kapattığım, sabah 5 olduğunda çocuğumu uyuttuktan sonra şişelediğim günler var." şeklinde konuştu.

Kokulu mumdaki büyük tehlikeye dikkat! Kokulu mumun zararları neler?

İLİŞKİLİ HABER

Kokulu mumdaki büyük tehlikeye dikkat! Kokulu mumun zararları neler?
Dünyanın en güçlü pasaportları açıklandı: Türkiye kaçıncı sırada?

İLİŞKİLİ HABER

Dünyanın en güçlü pasaportları açıklandı: Türkiye kaçıncı sırada?
Bir öğretmene hediye gelen "kılender" ve öğrencisiyle diyaloğu sosyal medyada gündem oldu!

İLİŞKİLİ HABER

Bir öğretmene hediye gelen "kılender" ve öğrencisiyle diyaloğu sosyal medyada gündem oldu!
Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0