Kırsal alanda istihdam oluşturdu! Yasemin Korkut'dan bir incir meselesi

Çiftçi bir ailenin kızı olarak dünyaya gelen ve bu alanla sınırlı kalmayıp işleri büyüten azimli, hırslı ve başarılı iş kadını Yasemin Korkut kadın girişimci olma serüvenini anlattı. En büyük şansının devletin kadın girişimcilere sağladığı destek olduğunu söyleyen Yasemin Korkut, şimdilerde yurt dışına bile ürün gönderdiğini söyledi. İşte Yasemin Korkut'un kadın girişimci olma serüveni...

Doğma büyüme Aydın'lı olan Yasemin Korkut, çiftçi bir ailede dünyaya geldi. Girişimcilikle bir ilgisinin olmadığını tek hayalinin okumak olduğunu söyleyen Korkut, "Bursa Uludağ Üniversitesi'ni kazanıp orada okumaktı nitekim öyle oldu. İlk yıl kazandığım 2. öğretim Bursa Uludağ Üniversitesi'ni babam gece eğitim olduğu için yollamadı." dedi. Evlendikten sonra şehir dışına giden Korkut, tek bildiği işin çiftçilik olduğunu ifade ederken, ilk defa bir market zincirde çalışmaya başladığını hayatının tam olarak bu raflarda şekillendiğini açıkladı. İşte Yasemin Korkut'un girişimcilik hikayesinin detayları!

Kadın Girişimci Yasemin Korkut

Kadın Girişimci Yasemin Korkut

İş kadını olma hikayesi evinin mutfağında filizlendi! Pınar DalmışİLİŞKİLİ HABERİş kadını olma hikayesi evinin mutfağında filizlendi! Pınar Dalmış'ın girişimcilik serüveni

HAYALLERİ MARKET ZİNCİRİNİN RAFINDA BAŞLADI

Çalıştığı markette kimyasallarla kurutulan incirleri görünce çok şaşırdığını ifade eden Korkut, "Çalıştığım market zincirde memleketimin has sarı altın incirini raflarda paketlenmiş kimyasal bir şekilde görünce sağlıklı bir şekilde satışını yaptığımızı düşündüm ve girişimci olmaya burası yönlendirmiş gibi oldu" ifadelerini kullandı.

"KİMSE ALTIN TEPSİ İÇİNDE BANA İMKAN VERMEDİ"

 İş hayatına memleketine geri dönerek başlayan Korkut, "Ya markette çalışacaktım ya da okuyup kendi işimi kuracaktım. 2010 yılımda memleketime döndüm. Dönme amacım ürünlere asla kimyasala ürün kullanmayacağım insanlara en sağlıklı şekilde ulaştıracağım" dedi. İlk iş kurma işini büyük bir cesaret göstererek başlayan Korkut, "İlk işi kurduğumda, kimse altın tepsi içinde bir imkan vermedi bana bende tek sermayemiz olan Antalya'daki evimizi sattık. Paranın yarısıyla soğuk hava deposu yarısıyla da traktör aldık." dedi.

İncir kurutma işlemi

İncir kurutma işlemi

Kadın girişimci Sevgül BaturİLİŞKİLİ HABERKadın girişimci Sevgül Batur'un başarı hikayesi! Avrupa'ya uzanan yolculuk

KIRSAL ALANDA İSTİHDAM OLUŞTURDU

Tek sermayesini satarak kurduğu soğuk hava deposuyla sadece kendi ürünlerini değil köyün ürünlerini de değerlendiren Korkut, "Bilgisayar başında gece gündüz çalışıp, ürünlerimizin reklamını yaptım. Kuru incirin, zeytin yağının resmini çekip sosyal medyada paylaşmaya talep oluşturmaya çalıştım. Ürüne talep var ama bulunduğumuz yere kargo yok. O dönem bulunduğumuz yere ilk defa kargo getirttirdim. O dönem bana verilen kargo kotasını 1 ayda üçe katladım. Onlarda şaşırdı gerçekten. Bunu duyan diğer kargo firmaları da geldi. Bu gerçekten çok güzel bir şey kırsal alanda istihdam oluşturmamız beni çok mutlu etti." ifadelerini kullandı.

Kadın Girişimci Yasemin Korkut

Kadın Girişimci Yasemin Korkut

"SAĞLIKLI KALPLER"

 KOSGEB önderliğinde yapılan eğitime katılan ve burada yaptığı sunumla derece alan Korkut, "Kuru incirin içinde bulunan aflatoksin küfünü mor ışık altında yaparak insanlara ilk elden ulaştırmayı hedeflemek ve onların kalplerini kazanmaktı. Ve ben o projemi canla başla çalışarak hayata geçirim." Devletimizin kadınlara sağladığı desteklerden o zaman farkında olmuş olsaydım şuan fabrika kadar olmuştum ifadelerini kullanan Korkut, "Yine de şuan bu desteklerden faydalanıyorum. Devletimiz iyi ki de kadın girişimcilere sağladığı destekler var ve bu destekleri sağlayan kurumlar var." 

Kadın Girişimci Yasemin Korkut

Kadın Girişimci Yasemin Korkut

TÜRKİYE'YE ENERJİ VEREN KAMDINLAR

Emine Erdoğan'ın önderliğinde yürütülen "Türkiye'ye enerji veren kadınlar" projesinde üç finalist adayından biri olan Korkut, " 2022 yılının ödülünü ben birincilikle ben aldım. Çalışma ve Ekonomi Bakanı Derya Yanık'dan ödül aldım. Adımı seslendiklerinde o sahnede ne yaptım ödülü nasıl aldım inanın gerçekten film gibiydi. Benim için çok büyük bir gururdu" ifadelerini kullandı. Tarım VE Orman Bakanlığından tam 5 kez ödül aldığını açıklayan Korkut, "Onlar bana diyorlar ki şuan: Sen bizim gözümüzün önünde büyüyen bir çocuğumuz gibisin. Bu o kadar gurur verici bir şey. " dedi.

Türkiye

Türkiye

"SIFIR ATIK ÇALIŞIYORUZ"

Bütün ürünleri tamamen doğal bir şekilde kuruttuklarını ifade eden Korkut, ıspanak ve pancardan elde ettikleri renklerle doğal ve sağlıklı makarnalar yaptığını söyledi. Bu yöntemle 7-8 çeşit sebzeli makarna ürettiğini söyleyen Korkut, "Bir kadının mutfakta bir restoranın elinin altında olması gereken ürünleri üretiyoruz. Sıfır atık çalışıyoruz bu arada hiç bir ürün kabuğundan çekirdeğine kadar heba olmuyor." dedi.

Kadın Girişimci Yasemin Korkut

Kadın Girişimci Yasemin Korkut

"GURUR DUYUYORUM"

Korkut son cümlelerine şu sözlerle yer verdi: "Evliya Çelebi'nin Aydın için söylediği çok güzel bir cümle var. 'Ovalarından bal dağlarından yağ akar' demiş Aydın için. Ovalarından bal derken inciri kastetmiş. Dağlarından yağ derken de zentinyağından bahsediyor. 3 kilogram kuru incirle başladığım bu yolculukta devletime milletime ve kadınlara örnek olduğum için. Kırsal alanda bir istihdam sağladığım için ve ülke ekonomisine katkı sağladığım için gurur duyuyorum" 

TOGG araçlarına test yapıyor! Kadın Girişimci Nurşen Sansever'in başarısı örnek oluyor

İLİŞKİLİ HABER

TOGG araçlarına test yapıyor! Kadın Girişimci Nurşen Sansever'in başarısı örnek oluyor
Kar yağışı Rize'de böyle görüntülendi, sosyal medyada çok sayıda beğeni ve yorum topladı

İLİŞKİLİ HABER

Kar yağışı Rize'de böyle görüntülendi, sosyal medyada çok sayıda beğeni ve yorum topladı
Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0