İlk ithalat yapıyordu sonra ihracat yapmaya başladı! Aysun Aktaş başarının sırrını anlattı

2015 yılında girişiminin temellerini atan ve aynı zamanda üniversitede doktora eğitimine devam eden Aysun Aktaş Akdoğan, ek gelir amacıyla bir e-ticaret sitesi kurdu. O gün ek gelir diye kurduğu e-ticaret sitesi bugün, Türkiye ve dünyada enerji panelleri üreten bir firma haline geldi. İşte kadın girişimci Aysun Aktaş Akdoğan'ın sıfırdan başlayan enerji hikayesi...

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Aslen Karslı olan ama İzmir'de yaşayan Aysun Aktaş Akdoğan, kadın girişimci ruhunu üniversite yıllarında kurduğu e-ticaret sitesiyle başladı. Daha sonra işi ile birlikte kendini de geliştirerek ördüğü güneş enerjisi panelleri günümüzde örneği az rastlanan biçimde şekilleniyor. Sürecinin nasıl başladığını ve girişimcilik ruhunu nasıl ilerlettiğini anlatan Akdoğan, kendi gibi girişim ruhlu kadınlara da ayna oluyor. İşte Türk enerji sektörüne yön veren isimlerden biri olan Aysun Aktaş Akdoğan'ın girişimcilik hikayesi...

İş kadını olma hikayesi evinin mutfağında filizlendi! Pınar DalmışİLİŞKİLİ HABERİş kadını olma hikayesi evinin mutfağında filizlendi! Pınar Dalmış'ın girişimcilik serüveni

"YURT İÇERİSİNDE PEK ÇOK BAYİYE ULAŞTIM"

2017 yılında 500 metrekare alanda başladığı üretim tesisi şuan 12.000 metrekare alana çıktığını ifade eden Akdoğan, "10 personelle başladığım şuan ise 250 personelimiz var. 10 megavat kapasite ile başlamıştım yıllık şuan 500 megavat kapasiteye ulaşmış durumda fabrikamız. İnternet üzerinden yapmış olduğum pazarlama ve reklam çalışmalarıyla yurt içerisindeki pek çok bayiye ulaştım." dedi.

"DEVLETİN SUNDUĞU KREDİLERDEN YARARLANDIM"

Avrupa ve Ortadoğu’da çok fazla ülkeye ihracat yaptığını söyleyen Akdoğan, "Üretim kapasitesini 10 megavat kapasiteden 500 megavata çıkarırken devletin kadın girişimcilere özel sağlamış olduğu kredilerden nefes kredisi, kamu bankalarının sağladı diğer uygun faizli kredilerden faydalandım bu sayede makinelerimi amorti ederek yeni yatırımlara başladım" ifadelerini kullandı.

Kadın girişimci Sevgül BaturİLİŞKİLİ HABERKadın girişimci Sevgül Batur'un başarı hikayesi! Avrupa'ya uzanan yolculuk

"BU KADAR BÜYÜYECEĞİMİ TAHMİN ETMİYORDUM"

Bu kadar büyüyeceğini tahmin etmediğini söyleyen Akdoğan, "İlk başladığımda bu kadar büyüyebileceğimi tahmin etmiyordum. Ailem beni bu yolda destekledi fakat babam akademisyen olmamı çok istiyordu. 'Kızım bunları yapmasan da okula devam mı etsen' diye düşünüyordu. Ama eşimin, kardeşimin, annemin desteği ile bu noktalara kadar geldim." şeklinde konuştu.

"ÖNCE İTHAL EDİYORDUK ŞİMDİ İHRACAT YAPMAYA BAŞLADIK"

Devlet desteği ile esnek güneş panelleri üretmeye başladığını söyleyen Akdoğan, "KOSGEB AR-GE desteği alarak yapmış olduğumuz fiber mercekli esnek güneş panelleri üretimi yaptık. Bu panellerin benzeri ürünler daha önce yurt dışından ithal olarak geliyordu ülkemize biz bu ürünleri daha kalitesinin yaparak şuan yurt dışına ihracat yapmaya başladık." dedi. Başarılı olmanın sırrını da açıklayan Akdoğan, "Başarı için çok çalışıp, hatalarımızı iyi analiz etmeliyiz. Hatalardan ders çıkarmalı yapılan işi globalde sürekli takip edip güncel tutmanız gerekiyor" açıklamasında bulundu.

TOGG araçlarına test yapıyor! Kadın Girişimci Nurşen SanseverİLİŞKİLİ HABERTOGG araçlarına test yapıyor! Kadın Girişimci Nurşen Sansever'in başarısı örnek oluyor

"ÜRETTİĞİMİZ GÜNEŞ PANELLERİYLE DOĞAYI KORUYORUZ"

Ürettiği güneş panelleri hakkında açıklamada bulunan Akdoğan, "Güneş panelleri enerji üretirken doğaya zararlı herhangi bir gaz salınımı yapmamaktadır. Böylece ürettiğimiz güneş panelleriyle de doğayı koruyoruz" dedi.

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0