Nurhan Köklü'nün Konya'daki girişimci olma yolculuğu

2006 yılında eşini kaybetmesiyle 3 çocuğuna bakmak zorunda olan Nurhan Köklü, bu yaşamdan güçlü ve emin adımlarla ilerleyerek nasıl kadın girişimci olduğunu anlattı. İşte Nurhan Köklünün girişimci olma serüveni ve detayları...

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Kadın girişimci olma yolunda bugün Nurhan Köklü var. Hayatının dönüm noktasını 2006 yılında eşini kaybetmesiyle yaşayan Köklü, 3 çocuğuna ve hayatın zorluklarına göğüs gelmek için eşinin işini devam ettirmeye karar veriyor. Zorlu ve yılmadan çalışmasıyla girişimci olma serüvenini anlatan Köklü, Konya'nın tek kadın yem bayisi olduğunu söylüyor. Kamu bankalarından destek alarak büyüdüğünü ifade eden Köklü, ev hanımı olma yolculuğundan girişimci olma yolunda nasıl ilerlediğini anlatıyor. İşte Nurhan Köklü'nün kadın girişimci olma serüveni...

Nurgül TarhanİLİŞKİLİ HABERNurgül Tarhan'dan sıfırdan başlayan bir başarı öyküsü! Şimdi 12 ülkeye ihracat yapıyor

Kadın olarak zor olan şeyleri başarmanın güzel olduğunu ifade eden Köklü, İşe başlarken hayvana dair bir bilgisinin hiç olmadığını söyledi. Önlüğü çıkarıp bu işe girdiğini belirten Köklü, "Kadınların başaramayacağı iş yoktur. Kadınlar başarmak zorundadırlar." dedi.

TÜRKİYE'NİN EN HIZLI BÜYÜYEN 100 FİRMASINDAN BİRİ

Konya'da kadın  olarak tek bayi olduğunu söyleyen Köklü, " İlk başladığımda işe kadından hiç kimse yem almamış, kadınla kimse ticaret yapmamış. Doktor, avukat çok ama bu işi yapan olmadığı için çok zorlanmıştım. İnsanlar ilk başta çok güvensizleşmişti. Kadının bir duruşu var bu çok önemli. Mücadele ede ede Allah önümü açtı." dedi. Türkiye'de en hızlı büyüyen 100 firma arasına girdiğini belirten Köklü, birçok ödül aldığını da belirtti. 

HÜKÜMET DESTEĞİYLE GİDEREK BÜYÜDÜM

Sen çalış, çabala, gör bak neler oluyor diyen Köklü, "Bu işe girdiğimde sadece kiramı ödeyeyim evime bir aş olsun diye girdim. Ama bir baktım ki oldukça büyüdüm. Bu sürede oldukça emek verdim ve zorlandım. Fakat büyüdüm. Akşama kadar uğraştım." dedi. Bu sürede kamu bankalarından destek alarak işini büyüttüğünü ifade eden Köklü, " Hükümet bu sürede çok destek oldu. Kadın girişimcilere destek verdi bu destekle ufacıkken koskocaman oldum." dedi.

İLİŞKİLİ HABER"Biz neden yapmayalım" diyerek yola çıktı! Yasemin Arslan kadın girişim yolundaki başarısı

"Çocuklarımın rızkı için girdiğim bu yolda, geldiğim nokta bir mucize" diyen Köklü, "Ülkeme vergi verebiliyorum. Bundan sonrası işi daha büyütmek çiftlik yapıp hayvanların sayısını çoğaltacağım. Hükümetin ve kamunun desteğiyle yapacağım." dedi. Bu işle uğraşmasaydı yapacağı iş olarak "Hayvancılıkla uğraşmasaydım, organik süt şişeleyip satardım." ifadesini kullandı.

Son sözlerini "Kadının başarısını daima destekleyen bir devletimiz var." diyen Köklü, "Herkes başarabilir, kadın başarır" dedi.

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0