Merck Mercuriadis şarkı milyarderi oldu!

Beyonce'den Bon Jovi'ye ünlü şarkıcıların en popüler eserlerinin haklarını alan Kanadalı yapımcı Merck Mercuriadis, artık multi milyarder.

Kanadalı yapımcı Merck Mercuriadis (57), Elton John, Beyonce gibi yıldızların
menajerliğini yapıyordu. Çevrimiçi müzik platformlarının gidişatını görünce yönünü şarkı yatırımcılığına çevirdi.

Sanatçıların en ünlü şarkılarının haklarını satın almaya başladı. Çünkü bu şarkılar zaman geçtikçe, yani platformlarda dinlendikçe daha da değerleniyordu.

2018'de kurduğu 'Hipgnosis' isimli şirketinin bünyesine 1 milyar dolarlık 13 bin şarkı kazandırdı. Bu sayede de multi milyarder oldu. Çünkü aldığı şarkılar herhangi bir radyoda veya yapımda çalındıkça o kazanıyor.

Özellikle bu yıl pandemi sayesinde müzik platformlarına olan ilginin artması sayesinde yatırımları, yani şarkıları değerlendi. Şarkıların sosyal olaylardan etkilenmeme garantisi var.

 

Sinan Akçıl'dan ilginç açıklama: Aşıyı içeceğim!

İLİŞKİLİ HABER

Sinan Akçıl'dan ilginç açıklama: Aşıyı içeceğim!
2020'de Türkiye'de en çok aranan lezzetler belli oldu!

İLİŞKİLİ HABER

2020'de Türkiye'de en çok aranan lezzetler belli oldu!
Çağatay Ulusoy'dan kaşesine 100 bin liralık zam!

İLİŞKİLİ HABER

Çağatay Ulusoy'dan kaşesine 100 bin liralık zam!
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0