Furkan Çalıkoğlu'ndan Ayşegül Çınar hakkında zorlama hapis talebi

Oyuncu Ayşegül Çınar aracında uyuşturucu madde bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınmış, adliyeye sevk edildikten sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Çınar'ın soruşturmada adı geçen eski arkadaşı Furkan Çalıkoğlu, Çınar'ın kendisi hakkında karalama kampanyası başlattığını iddia ederek zorlama hapis talebinde bulundu.

Yasak Elma dizisiyle adını duyuran ve uyuşturucu davasıyla gündemde yer alan oyuncu Ayşegül Çınar hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. Sabah'ta yer alan habere göre; uyuşturucu olayı öncesinde soruşturmada adı geçen Furkan Çalıkoğlu, oyuncu Ayşegül Çınar'ın evine gitti ve aralarında bir tartışma yaşandı. Çalıkoğlu burada Çınar'a küfür etti ve mutfaktan aldığı bıçakla tehdit edip yaraladı. Yaşanan bu olayı ardından Çınar polisi aradı ve şikayetçi oldu. Çalıkoğlu'nun 'silahla tehdit', 'kişilerin huzur ve sükununu bozma' ve 'hakaret' suçlarından dolayı yargılanması sürüyor.

Çalıkoğlu ise töhmet altında bırakıldığını ve lekelenmeme hakkının zedelendiğini iddia ederek Çalıkoğlu hakkında İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurmuş ve Çınar için ihtiyati tedbir kararı alınmasını talep etmişti.

Mahkeme ise söz konusu bu talebi reddetmişti. Çınar'ın ifade özgürlüğü kapsamında konuşup konuşmayacağının bilinemeyeceği ve bir varsayım üzerine tedbir kararı verilemeyeceğini belirterek dosyaya yetkisizlik vermişti.

Hürriyet'in haberine göre; kendisine korkunç bir iftirada bulunulduğunu dile getiren Çalıkoğlu, İstanbul Aile Mahkemesi'ne başvurarak Çınar hakkında 2 ay uzaklaştırma kararı aldırdı. Ancak Çalıkoğlu, Çınar'ın bir TV programında kendisi hakkında karalama kampanyası başlattığını ve tedbir kararını ihlal ettiğini öne sürerek zorlama hapis talebinde bulundu.

OLAY GÜNÜ NELER OLDU?

Furkan Çalıkoğlu, Ayşegül Çınar

Furkan Çalıkoğlu, Ayşegül Çınar

Çalıkoğlu'nun arkadaşı Ersoy G. ise soruşturma kapsamında ifade verdi. Ersoy G. Çalıkoğlu'nun kendisini aradığını ve 'Benim Ayşegül'ü görmem lazım, Göktürk'e gidelim.' deyip Çınar'ın aracını takip ettiklerini söyledi.

Olay yerine gelen polise, 'İyi değilim, oturmak istiyorum' diyen Çalıkoğlu'nun  koşarak evden kaçtığı, polisler Çalıkoğlu'nun peşine düştüğü sırada Ayşegül Çınar'ın ise kendisine zarar vermesinden korktuğu için evden ayrıldığı öğrenildi. Çınar, Çalıkoğlu'nun kendisini takip ettiğini fark etti ve durumu polis ekiplerine bildirdi. Ekipler Furkan Çalıkoğlu'nu izini buldu ancak Çalıkoğlu polislere direndi ve yeniden kaçtı.

Çınar ise avukatı aracılığıyla İstanbul Aile Mahkemesi'ne başvurarak korunma talebinde bulundu. Mahkeme, Çalıkoğlu'na 1 ay süreyle uzaklaştırma yasağı verdi. Eğer Çalıkoğlu Çınar'a karşı yasağı delerse, 3 günden 10 güne kadar zorlama hapis cezasına çarptırılabilecek.

 

CANLI YAYINDA AÇIKLAMADA BULUNDU

Olay sonrası ilk kez açıklamalarda bulunan Ayşegül Çınar, Söylemezsem Olmaz programına konuk oldu. Çınar, 'kimizde itibar kaybı yaşıyoruz. Furkan'la konuştuk. Aramızdaki kavgalara tartışmalara son verdik. İyi bitirdik. İkimizde adım attım. Bizi ortak arkadaşlarımız bir araya getirdi. Biz öyle uzlaştık. İkimizin de karakteri çok benziyor çok hırçınız. Konuştuk halettik.' ifadelerini kullandı.

AVUKATI AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Arabasında uyuşturucu madde bulundurmak suçundan adliyeye sevk edilen ve daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan oyuncu Ayşegül Çınar'dan daha önce de bir açıklama gelmişti. Avukatı aracılığıyla yapılan açıklamada, 'Oldukça başarılı bir oyuncu olan müvekkilim hakkındaki itibar zedeleyici ve gerçeği yansıtmayan haberlerin ve malum kişiler tarafından yapılan basın açıklamalarının konusu olmaktan derin bir üzüntü duymaktadır.' ifadelerine yer verilmişti.

Sabah'ın ulaştığı bilgilere göre ise; Çınar'ın aracına uyuşturucu madde koymakla suçladığı eski erkek arkadaşı Furkan Çakıroğlu ifadesinde şu açıklamayı yapmıştı:

"Nimet beni aradı. Ayşegül eski sevgilim olduğu için buluşmak istemiş. Nimet'in teklifini kabul ettim. Ayşegül'le bulaşmak için olay yerine geldim. Benim yanımda bir arkadaşım vardı. Ayşegül'ün İddia ettiği gibi bir durum yok. Kimsenin aracına uyuşturucu madde koymadım. Ben eskiden uyuşturucu kullandım. Fakat artık kullanmıyorum. Eskiden Ayşegül'le birlikte de kullanıyorduk."

Olay anından Çakır'ın yanında bulunan söz konusu Nimet Y. ise ifadesinde, "Ayşegül ben Arkadaşımdır. Beni aradı ve Morali bozuktu. Furkan'la konuşmak istiyordu. Canı sıkkın olduğu için gezmeye çıktık. Aracıyla gelmişti. Onun aracını park edip, Benim aracımla gittik. Döndüğümüzde aracın yanına Furkan'ın aracını gördük. Ayşegül'ün uyuşturucu kullanıp kullanmadığını bilmiyorum." demişti.

Araçta bulunan uyuşturucu madde dolu poşet ile çanta üzerinde parmak izi incelemesi yapılacak. Yaşanan bu durumlar Çınar'ın bir mağduriyet yaşamasına neden olmuştu. Ünlü oyuncu, rol aldığı Yasak Elma dizisinin kadrosundan çıkarılmıştı.

NE OLMUŞTU?

Polis ekipleri, Bebek Cevatpaşa Caddesi üzerinde bir araçta uyuşturucu satışı yapıldığı ihbarını aldı ve verilen adrese baskın yaptı. Arka arkaya park etmiş iki otomobilden birinde birlikte oturan dizi oyuncusu  Ayşegül Çınar ile arkadaşı Nimet Y.’ye Genel Güvenlik Taraması (GBT) ve araçlarına arama yapıldı.

Yapılan aramada, Çınar’a ait olduğu tespit edilen lüks otomobilin bagajında toplamı 19 gram olan iki ayrı uyuşturucu madde tespit edildi. Gözaltına alınan genç oyuncu ile arkadaşı sorgulanmak üzere Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Büro Amirliği'ne götürüldü.

Gözaltına alınan Çınar ilk ifadesinde, 'Bana ait değil, hayatımda hiç uyuşturucu kullanmadım. Kurtulamadığım eski erkek arkadaşım bana tuzak kurdu.' ifadelerini kullandı. Burada yapılan sorguda Çınar maddelerin kendisine ait olmadığını iddia etti ve eski sevgilisi Furkan Çalıkoğlu tarafından konulmuş olabileceğini söyledi. Bu ifadenin ardından polis ekipleri Furkan Çalıkoğlu’nu da gözaltına aldı. Çalıkoğlu, suçlamaları reddetti.

Sorgularının tamamlanmasının ardından bu sabah, oyuncu Ayşegül Çınar ile arkadaşı Nimet Y. adliyeye sevk edildiler. Çınar ve beraberindeki iki kişi, çıkarıldıkları nöbetçi hakimlik tarafından uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti suçlarından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.

Behzat Uygur: Seyircinin perde arkasından sesini bile özledik

İLİŞKİLİ HABER

Behzat Uygur: Seyircinin perde arkasından sesini bile özledik
Sevilen şarkıcı Tuğba Yurt, zirveye oturdu! ''Benim O'' klibiyle...

İLİŞKİLİ HABER

Sevilen şarkıcı Tuğba Yurt, zirveye oturdu! ''Benim O'' klibiyle...

BİR YORUM YAPIN 10

bağımsız 3 yıl önce

Olayda çok belirsizlikler var gibi iyisi mi yorum yapmayalım kararı yargı verecek.

Toplam 2 beğeni

Ali kaya 3 yıl önce

Unluymus, yanindaki polis bacimiz hem daha guzel hen daha hoş bir bayan,

Erdem 3 yıl önce

Amma dikkat varmış sende arkadaş. Doğru tesbit ama uçan dişi sineği görüyorsun galiba :D

ttttt 3 yıl önce

Bunu Ahmet-Mehmet yapsaydı şu anda anası ağlıyordu. Gözetimli serbestlik filan bunları sadece okursun.

Toplam 2 beğeni

Atilla 3 yıl önce

kötü arkadaşlar edinmen bu da bir uyuşturucu.

Toplam 3 beğeni

Deme yaw! 3 yıl önce

Bende hiç kullanmadım onun için ne arabamda ne de evimde uyuşturucu yok, ama sende buldular neden acaba?..

Toplam 3 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun