Püre yatağında saray yahni nasıl yapılır? En kolay saray yahni tarifi

Osmanlı Saray mutfağına ait lezzetler, yüzyıllar sonra da sofralarda yer bulmaya devam ediyor. Gelinim Mutfakta programının bugünkü menüsünde yer alan Saray Yahni nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

İlgiyle takip edilen Gelinim Mutfakta yarışma programında birbirinden lezzetli tarifler, hafta içi her gün ev hanımlarının menülerine kılavuzluk ediyor. Yarışmanın bugün yayınlanan bölümünde ise gelinler ‘Püre yatağında saray yahni’ tarifiyle hünerlerini konuşturmaya devam ediyorlar. Biz de denemek isteyenler için çok merak edilen püre yatağında saray yahni tarifini ve yapım aşamalarını paylaşıyoruz.

Özellikle bayram gibi kalabalık sofralarda sunulan saray yahnisi, isteğe göre güveç kabında pişirilebilir. Lezzetini arttırmak için, patates püresi, babagannuş gibi yan yemeklerin üzerinde servis edilir. Malzemeler hazırsa, saray yahnisi tarifi için detaylara geçebiliriz.

Mutancana nedir ve mutancana yemeği nasıl yapılır? Masterchef tavuklu mutancana yemeği tarifi..İLİŞKİLİ HABERMutancana nedir ve mutancana yemeği nasıl yapılır? Masterchef tavuklu mutancana yemeği tarifi..

SARAY YAHNİ TARİFİ:

MALZEMELER

500 gram dana eti
sıvı yağ
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
yarım yemek potu salça
Tuz
1 çay potu pul biber
1 çay potu kekik
Yarım çay bardağı su

Patates püresi için;

4 -5 adet orta boy patates
1 yemek potu tereyağ
1 su bardağı süt
Tuz
1 çay kaşığı karabiber

Kavun dolması nasıl yapılır? Enfes kavun dolması tarifiİLİŞKİLİ HABERKavun dolması nasıl yapılır? Enfes kavun dolması tarifi

YAPILIŞI

Etleri kuş başı doğrayın ve yağ ile beraber tencerede kavurun.

Etler kavrulurken kara biber ilave edip kavurmaya devam edin.

Etleri iyice kavrulduktan sonra soğanları ilave edin ve kavurmaya devam edin.

Sonra sarımsak, salçayı ve baharatları ekleyin.

Un ve su da ilave ettikten sonra ve dolmalık biberleri eklenerek kaynamaya bırakın.

Patates püresi için haşlanan patateslerin içine tereyağ, süt ve tuz eklenir, güzelce karıştırdıktan sonra blenderla püre haline getirin.

Servis tabağında püre ile taban yaparak üzerine et yemeğini ekleyin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0