Ortalık karıştı...Tarık Mengüç'ten Sinem Umaş'a: Çingenelere kurban olasın!

Saçlarını yanlış renge boyatması nedeniyle kendisini Tarık Mengüç'e benzeterek alaylı ithamda bulunan Sinem Umaş için Tarık Mengüç çok sert konuştu.

Kına gecelerinde Roman havası şarkılarıyla öne çıkan ve 'Şakşuka' şarkısıyla meşhur olan Tarık Mengüç, TV'de yayınlanan bir evlilik programında adını duyuran Sinem Umaş'a tepki gösterdi.

Umaş, saçında kullandığı ürün nedeniyle renginde turunculaşma olması nedeniyle pişmanlığını dile getirdiği videoda, "Tarık Mengüç gibi oldum. Çingeneler gibi oldum" deyince ortalık karıştı. Tarık Mengüç, ise sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu:

''ÇİNGENELERE KURBAN OLASIN''

"Bugüne kadar kimse ile polemik yapmadım fakat benim adabıma ile sanatıma benim roman oluşuma tabiri caizse çingene oluşuma kimse laf edemez. Bu ırk ayrımıdır unutma ki romanlar ve çingeneler müziğe yön veren insanlardır. Hatırlıyorsam sen evlilik programında evlenecektin, ne oldu? Aaaaa istiyorsan 25 senelik evlilik sırlarını... Nasıl mutlu olunur, nasıl şarkılar yazılır, nasıl adabı edebi ile konserden konsere koşulur, nasıl reklam çekilir, nasıl bu esnada iki tane nur topu gibi evladı saygılı bir şekilde yetiştirilir. Sen saça bakma Sinem Umaş sen kalbe bak. Bir şarkı çıkardım dinle bak 'Deliler' diye ama sen ona da mana bulursun. Çok çalış olur mu, albüm çıkaracaksan sana şarkı veririm adına ‘çingenelere kurban olasın’ diye" dedi.

Sinem Umaş da Mengüç'e, "E abiciğim senin saçın turuncu değil miydi? E benim de kafam turuncu oldu neyin duyarı bu?" cevabında bulundu.

Daha sonra yeni bir açıklama yapan Tarık Mengüç, “Siyahi insanlara karşı ırkçılık söylemi olduğunda ayağa kalkan halkın, kendi milletinin kültürünü ötekileştirdiği bir ülke de yaşıyoruz maalesef ki. 'Böyle bir çingenelik olur mu?' nedir ya? Bu nasıl bir itham, bu nasıl bir ön yargı?" dedi.

Şarkıcı Mengüç, "Dünyaya geldiğim toprakların gerçekten bu zihniyeti., olduğuna inanamıyorum. Hesapta biriz ama birbirimizi "Kürt, roman, laz, çerkez" diye ayırır olmuşuz. Sırf toplumları bu şekilde yargıladığımız için insanlarımız utancın kurbanı oluyor ve farkında değilsiniz. Romanlık zihniyetlerinizde ne anlama geliyor, nasıl bir yer kaplıyor bilmiyorum ama roman olmak, sanatçı doğmak. Roman olmak en ufak şeyle bile mutlu olmak. O her zaman yakalamak istediğiniz huzuru bir kıvılcımla bulmak. Biz sizin ön yargıyla baktığınız kültür hiç değildik, olmadıkta" şeklinde cevap verdi.

Kadir Doğulu'nun kardeşleriyle olan benzerliği şoke etti!

İLİŞKİLİ HABER

Kadir Doğulu'nun kardeşleriyle olan benzerliği şoke etti!

BİR YORUM YAPIN 6

erdem değer 2 yıl önce

çingeneler bu ülkenin değerli insanlarıdır. siz hiç çingene bir terörist duydunuz gördünüz mü? onlar vatansever insanlardır. keşke herkes onlar gibi olsa..

hlt01 2 yıl önce

adam haklı güzel konuşmuş

VatandaŞ 2 yıl önce

Nerede ne yapacağını, ne konuşacağını bilmeyenlerin lakırtısı bunlar Mengüç kardeş, sen takılma, kocayı bile programda arayanlardan fazla şey beklenmez

sivribiber 2 yıl önce

vallahi ayaiptir billahi gunahtir... nedir bu Roman vatandaslarin cektigi... ayrimcilik irkcilik assagilanma... terbiyesizlik etmis kadin

hknslh 2 yıl önce

tarık mengüç saçmalamış.

Yorumların Tümünü Okuyun