Finlandiya'dan geri adım! Rusya'ya ait 46 milyon dolarlık sanat eserine el koymuştu

Ukrayna ve Rusya krizine Finlandiya'da dahil oldu. Finlandiya, gümrük denetiminde olan Rus sanat eserlerine el koymuştu. Değeri 46 milyon dolarlık olan eserleri Rus hükümeti geri iadelerini talep etmişti. Ancak Finlandiya eserleri iade etmeyeceğini söylemişti. Diplomatik krize neden olan durumun ciddiyeti artınca Finlandiya geri adım attı.

Dünya çapında bir krizi daha tetikleyen Finlandiya, geri adım attı. Rusya2ya ait sanat eserlerini geri iade edecek olan Finlandiya hükümetinin kararından neden döndüğü henüz açıklanmadı. Ancak ilk olarak Finlandiya'nın duruşu Avrupa ülkelerini korkutmuştu!

FİNLANDİYA RUS ESERLERİNE EL KOYDU!

Rusya hükümetine ait tablolar, heykeller ve daha bir çok antik eserin bulunduğu konteynerler Finlandiya gümrüğünde bekletildi. Ciddi bir diplomasi krizine neden olan bu bekletme karşısında Rus hükümeti, Finlandiya'yı hırsızlıkla suçladı.

finlandiya hükümetinin el koyduğu eserler

finlandiya hükümetinin el koyduğu eserler

46 milyon dolarlık değerindeki eserler hakkında Rusyalı senatör Sergey Tsekov, "Belli ki sadece Avrupa Birliği ve NATO değil, tüm Avrupa aklını kaybetmiş" sözleriyle açıklamada bulundu. İtalya ve Japonya'dan Rusya'ya götürülen eserleri iade etmeyeceğini duyuran Finlandiya yeni bir krize neden oldu. 

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0