Maradona'nın kızından ortalığı karıştıracak forma açıklaması!

Dünyaca ünlü Arjantinli futbolcu Maradona'nın 1986 dünya kupası çeyrek finalindeki karşılaşma sırasında giydiği forma açık arttırmayla satışa sunuldu. Rekor tekliflerin yapıldığı forma hakkında konuşan Maradona'nın kızı "Babam golleri ikinci yarıda attı. O forma kendisinde değil" şeklinde kafa karıştırıcı açıklamalarda bulundu.

Futbol tarihinin efsanevi isimlerinden Maradona'nın İngiltere'ye elle attığı gol yeniden gündeme geldi. 1986 dünya kupası çeyrek finalinde İngiltere ile Arjantin karşılaşmış, Maradona ikinci yarıda attığı gollerle ülkesine maçı 2-1 kazandırarak tarihe adını altın harflerle yazdırmıştı. Arjantinli efsanenin o maçta giydiği forma, açık artırmayla geçtiğimiz günlerde satışa çıkarıldı.

Futbolun efsane ismi MaradonaİLİŞKİLİ HABERFutbolun efsane ismi Maradona'nın forması açık artırmaya çıkarıldı!

Maradona

Maradona

Ünlü futbolcunun hayranları formaya yoğun ilgi gösterirken, Maradona'nın kızından kafa karıştırıcı bir açıklama geldi. Maradona'nın kızı, formanın sahibi İngiliz futbolcu Steve Hodge'un golün atıldığı ikinci yarıda giyilen değil ilk yarıda giydiği formayı satışa çıkardığını ileri sürdü.

1986 dünya kupası çeyrek finalinde Maradonanın giydiği forma

1986 dünya kupası çeyrek finalinde Maradonanın giydiği forma

5 milyon 200 bin dolarlık teklifin sunulduğu forma için Maradona'nın kızı "Eski İngiliz futbolcu maçtan sonra babamın ilk yarıda giydiği formayı aldı. Babamsa golleri ikinci yarıda attı. O forma kendisinde değil" şeklinde konuştu.

Maradonanın kızından forma açıklaması

Maradonanın kızından forma açıklaması

4 Mayısa kadar sürecek olan müzayedede fiyatın daha da artacağı konuşulurken açık artırmayla satılan en pahalı formanın 5 milyon 600 bin dolara satılan efsane beyzbolcu Babe Ruth'un New York Yankees forması olduğu biliniyor.

Babe Ruth

Babe Ruth

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0