Esra Sönmezer kedisi Bebek'in ölümüyle gözyaşlarına boğuldu: Tedavisine 1.5 milyon TL harcadım

Geçtiğimiz gün 2. Sayfa programına konuk olan sunucu ve oyuncu Esra Sönmezer, tedavisi için 1.5 milyon TL harcadığı kedisi Bebek'in ölümünü gözyaşları içerisinde anlattı. Kedisinin kök hücre tedavi sürecinden bahseden Sönmezer'in gözyaşları herkesi duygulandırdı.

Ünlü sunucu ve oyuncu Esra Sönmezer, 10 yıldır yanında olan kedisi Bebek'in ölümüyle acı günler geçiriyor. Önceki gün 2.Sayfa programına konuk olan Sönmezer, 6 yıldır poliskistik böbrek hastalığıyla mücadele eden kedisi Bebek'in tedavi süreci ve sonrası hakkında konuştu. 

Esra Sönmezer ve kedisi Bebek

Esra Sönmezer ve kedisi Bebek

Kök hücre tedavisi gören kedisi Bebek'in yaşadığı zorlu süreci anlatan Sönmezer, şöyle konuştu:

"Sosyal medyada kedimin 2. doz kök hücre tedavisinden sonraki vücudunun çöküşünü paylaşmam haber oldu. Benim kedim yaklaşık 6 yıldır polikistik böbrek hastası. Bu böbreklerin üstündeki kistler kedileri öldürmez. En iyi maddi imkanlarımla Amerika'dan bazı ilaçlar getirterek kedimi çok güzel yaşatıyorduk. Ben bütün hayvanları çok seviyorum onlar için de yaptığım çok şey var. Kök hücreler veterinerde yapılıyor ama hücreler bankalardan geliyor. Benim kedim kendi vücudundan üretebilecek durumda değildi. İlk doz kök hücre tedavisinde bir sorun olmadı. Kök hücrelerin alındığı diğer kedilerin ne kadar sağlıklı olup olmadığını merak ediyorum."

Esra Sönmezer

Esra Sönmezer

"KÖK HÜCREDEN SONRA KEDİME BİR ŞEYLER OLDU"

"Kök hücreden 3 saat sonra kedimde bir halsizlik başladı" diyen sunucu gözyaşları içerisinde "Akşama doğru da yemek yemeyi bıraktı. Ertesi gün de halsizliği ve iştahsızlığı devam edince sorun olduğunu anlayarak veterinere götürdüm. 48 saat sonra hayvanın yüzünde değişik bir ifade oluştu. 3. günde hayvanın solunumu değişerek yüzünde derisi çekildi. Yapılan kan tahlilinde değerlerin çok yükseldiğini fark ettik. Makine bile değerleri okuyamadı. Kök hücre bankasını aradığımda da 'bir sorun yok' denildi ama hayvanın ateşi 40 dereceye kadar çıktı" dedi.

Esra Sönmezer kedisi Bebekin ölümünü anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı

Esra Sönmezer kedisi Bebekin ölümünü anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı

DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYOR!

Konunun peşini bırakmayacağını vurgulayan Sönmezer, "Kök hücre bankasını suçlamıyorum ama onlara bir ihtarname gönderdik. Bayram bitince de dava açacağız. Kök hücrenin hangi hayvandan alınıp hangi koşulda saklandığını öğrenmek istiyorum. Ben bu süreçte 1,5 milyon lira üzerinde para harcadım. İsterse bu dava 10 sene sürsün ve bu kadar da para gitsin ben vazgeçmeyeceğim. Bebek'i bir hayvan mezarlığına defnettik." şeklinde sözlerini tamamladı.

Esra Sönmezerin kedisi Bebek hayatını kaybetti

Esra Sönmezerin kedisi Bebek hayatını kaybetti

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 5

İşte öyle 2 yıl önce

Sözün bittiği yer. Bu kadar sefih bir şey olamaz. Peki kaç insana hayat verdin ya da vermeye çalıştın? Kantarda ayar kalmayınca ciğer bir kuruşa iniyor işte... Kedileri severim ve sevilmesine karşı değilim. 1,5 değil isterse 15 trilyon harca. Ama bu habere insanların vereceği tepki ortada iken 1,5 trilyon harcadım mallığına karşı tavrımız...

Ali 2 yıl önce

Vay babayın derdine biz bin beşyüz TL bulup fatura ödeyemiyoruz abla kediye bir buçuk milyon masraf etmiş

??? 2 yıl önce

cenaze namazi ne zaman? hangi camide?daha neler duyacagim kedi hakkin rahmetine kavusmus...

Mete 2 yıl önce

muhtaç insanlara 1 tl yardım yaparmısın desen yapmaz kediye köpeğe milyonlar harcarlar

Hayirsever 2 yıl önce

Kedi de bir canlı yaşamaya hakkı var tabikide ama insan hayatı benim için daha önemli keşke kediye yaptığın masrafı lösemili hastalara veya başka hastalar için harcasaydi daha makbule gecerdi