Derya Balta uyarılara rağmen depremi hiçe sayan okula savaş açtı!

Depremzedelere yaptığı yardımlarla gündemden düşmeyen Derya Balta, oğlunun eğitim gördüğü Florya'daki özel bir koleje savaş açtı. Yıllık ücreti 200 bin TL'yi bulan okul binasının hazırlanan rapora rağmen depreme karşı güçlendirilmediğini öğrenen Balta, okul sahibinden aldığı "Ben de çocuğumu güvenip bu okula göndermem" yanıtı karşısında sosyal medyadan isyan etti.

Eski futbolcu Hakan Balta'nın eşi Derya Balta, Kahramanmaraş ve 10 ilde etkili olan depremlerin ardından depremzedelere yaptığı yardımlarla büyük alkış toplamıştı. Bölgedekiler için aralıksız bir şekilde yardım kolileri hazırlayan Balta, oğlu Ömer'in gittiği Florya'daki Bahçeşehir Koleji'yle ilgili yaptığı paylaşımla yeniden gündeme geldi. 

Derya Balta

Derya Balta

1999 depreminden önce yapılan okul binasıyla ilgili İTÜ'nün üç yıl önce hazırladığı rapordan haberdar olan Derya Hanım, 3 bloktan oluşan binanın rapora rağmen güçlendirilmediği bilgisine ulaştı. Ortaokul öğrencilerinin eğitim gördüğü binanın kaderine terk edildiğini fark eden Balta, konuyu sosyal medya hesabından paylaşmadan önce okulun sahibi Enver Yücel'e ulaştı.

Hakan Balta, Derya Balta ve çocukları

Hakan Balta, Derya Balta ve çocukları

"SİZ BENİM YERİMDE OLSAYDINIZ GÖNDERİR MİYDİNİZ?"

Yücel'in yaz aylarında gerekli çalışmaların yapılacağını söylemesi üzerine küplere binen Derya Balta ise "Siz benim yerimde olsaydınız çocuğunuzu o okula gönderir miydiniz?" sorusunu yöneltti. İddialara göre Yücel bu soruya "Hayır" yanıtını vererek "Çocuklarınızı diğer semtlerdeki okullarımıza gönderebilirsiniz" dedi. Bunun üzerine daha çok sinirlenen Derya Balta ise Ömer'i bir daha bu okula göndermeyeceğini dile getirerek konuyu sosyal medya hesabından paylaştı. Önümüzdeki yıl senelik ücretinin 200 Bin TL olması planlanan okulun sorumsuzluğu karşısında sosyal medya kullanıcılarından tepki gecikmedi.

Derya Balta ve Hakan Balta

Derya Balta ve Hakan Balta

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

Ürdünlü keman sanatçısı Layth Sidiq Türkiye için çaldı!

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0