MESAM'DAN Kuzey Kıbrıs Türk Cumhûriyetine büyük destek!

Meykin Asya Uluslararası Müzik Yarışması Kırgızistan’ın Çolpan Ata şehrinde TÜRKSOY, Kırgız Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu, Kırgız Cumhuriyeti Kültür, Bilgi, Spor ve Gençlik Politikaları Bakanlığı iş birliğinde düzenlendi. 

Kırgızistan'ın Issık Göl kıyısındaki tatil merkezi Çolpon-Ata şehrinde düzenlenen  Asya ve Avrupa’nın dört bir yanından gelen sanatçıların yer aldığı etkinliğe Ruh Ordo Kültür Merkezi ev sahipliği yaptı. 2 gün süren yarışmada sanatçılar kendi ülkelerine ait yerel eserlerin yanı sıra evrensel eserlere de yer vererek festival katılımcılarının büyük beğenisini kazandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhûriyeti adına yarışmaya katılan Begüm, Jürinin ortak kararıyla 1. Seçildi. 

Ancak anons edilmeden önce hem Kırgız yetkililer, hem jüri kendi aralarında toplantı yaparak, tanınmayan bir ülkenin 1. İlan edilemeyeceğini , ancak 3. İlan edilebileceği konusunda görüş birliğine vardılar. 

Tam bu sırada MESAM'ı temsilen jüri üyesi olan MESAM Başkan Yardımcısı Selim ÇALDIRAN, olaya sert tepki göstererek, yarışmayı terk edeceğini ve konuyu basına taşıyacağını belirtti. 

Kırgız Bakan ve Jüri, bunun üzerine Begüm'e 2. liği verebileceklerini belirttiler. 

Selim ÇALDIRAN'ın kararlı tutumu devam etti ve KKTC li Begüm, yarışmanın 1. si ilan edildi. 

Yarışmanın 1. si Begüm, KKTC de büyük bir sevgi ve heyecanla karşılandı

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0