Dilan Polat-Engin Polat çifti birbirlerini ilk kez gördüler! Dava sürecinde ise...

Şarkıcı Banu Parlak'ın güzellik merkezine yapılan silahlı saldırıyla ilgili yürütülen soruşturmada azmettirici olarak yargılanan Dilan Polat ve eşi Engin Polat çifti savunma yaptı. Dava sürecinde duruşma salonuna getirilen Dilan ve Engin Polat çiftinin birbirlerini gördükleri ilk an ağlamaya başladıkları öğrenildi.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Kara para aklama, vergi kaçırma ve sanal bahis soruşturması kapsamında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nda davaları sürdürülen Dilan ve Engin Polat çifti, geçtiğimiz Kasım ayında 14 kişiyle birlikte tutuklanarak Silivri’deki Marmara Cezaevi’ne gönderilmişti. Bu süreçte Şarkıcı Banu Parlak'ın güzellik merkezine yapılan silahlı saldırıyla ilgili yürütülen soruşturmada azmettirici olarak da yargılanan Dilan ve Engin Polat çifti açılan dava kapsamında savunma yaptı. Dava sonucunda sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmedildi. 

Dilan ve Engin Polat çifti

Dilan ve Engin Polat çifti

AZMETTİRİCİ OLARAK YARGILANDILAR!

1 Ekim 2023 tarihinde Şarkıcı Banu Parlak'ın Bahçeşehir 1. Kısım Doğa Parkı'nda bulunan güzellik merkezine gerçekleştirilen silahlı saldırıda azmettirici olarak yargılanan Dilan ve Engin Polat çifti için Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame düzenlenmişti. Dilan, Engin ve Sezgin Polat için iddianamede yer alan 'birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit suçunu azmettirme', 'Mala zarar vermeye azmettirme' suçlarından toplamda ayrı ayrı 8 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edilmişti. Dilan ve Engin Polat'ın avukatı ise Dilan ve Engin Polat'ın tutukluluklarına itiraz etti.

Engin Polat

Engin Polat

KIZINA BAKARAK AĞLADI!

Dava sürecinde Küçükçekmece 3. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuklu sanıklar Dilan Polat, eşi Engin ile kayınpederi Sezgin Polat ve müşteki Banu Parlak hazır bulundu. Diğer tutuklu sanıklar ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlandı. Duruşmaya izleyici olarak katılan Polat çiftinin kızı ile Engin Polat'ın kız kardeşi Kübra Uzun geçen zamanın ardından ilk kez görüldü. Duruşma salonunda birbirlerini gördükleri ilk an ağlamaya başlayan Dilan ve Engin Polat çiftinin yan yana geldiklerinde el ele tutuştukları ve hakimin uyarısıyla ayıldıkları öğrenildi. Dilan Polat duruşma sırasında kızına bakarak da ağladı.

Dilan ve Engin Polat çifti ailesi

Dilan ve Engin Polat çifti ailesi

"6 AYDIR KONUŞMUYORUZ!"

Duruşma salonundayken küçük oğlu ile telefonda konuşup konuşamayacağını soran Engin Polat; "6 aydır konuşmuyoruz" dedi. Hakim ise gelen bu talebin üzerine "her türlü temas yasak" şeklinde konuştu.

Banu Parlak ve Dilan Polat

Banu Parlak ve Dilan Polat

"GENEL OLARAK PAYLAŞMIŞTIM!"

Duruşma esnasında Banu Parlak ile bir husumetinin olmadığını belirten Dilan Polat, yayınladığı videonun kişisel algılandığını fakat o dönemde kendisiyle uğraşan çok kişi olduğunu dile getirdi. Dilan Polat; "Neden böyle bir konuda beni ve ailemi hedef gösterdi, anlamıyorum. O dönemde bana sosyal medya üzerinden iftiralar atılmaktaydı. Bana herkes bir saldırı halindeydi, kafam çok karışıktı. Beraatımı istiyorum, iddianamede bahsedilen videonun direkt bir muhatabı yoktu. Genel olarak paylaşmıştım." şeklinde konuştu.

Banu Parlak ve Dilan Polat

Banu Parlak ve Dilan Polat

KAÇMA KUŞKUSUNA VURGU YAPILDI!

Küçükçekmece 3. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından değerlendirilen itiraz sonucunda Mahkeme yasada öngörülen toplam ceza süresi, tutuklu kaldığı sürenin bu süreye oranı, dosyalarındaki kanıt durumu ve kaçma kuşkusu içerisinde olduklarını belirterek Dilan Polat, Engin Polat, Sezgin Polat, Batuhan İnci, İsmail Emre Arifoğlu, Nizamettin Bilgili, Onur Abiç ve Yunus Emre Yıldız'ın tutukluluklarının devamına karar verdi.

Dilan Polat ifade

Dilan Polat ifade

İKİNCİ TUTUKLANMA KARARINDAN SONRA ŞOK GEÇİRMİŞTİ!

Tutuklanmalarının 10. gününde soruşturma kapsamında ifade vermeye giden Dilan Polat alınan kararı duyduktan sonra adliye koridorunda eşine seslenmişti. Şok içerisindeyken eşine "Bizim suçumuz yok" diye seslenen Dilan Polat, daha sonra yere diz çöküp ağlamaya başlamıştı. Adliye koridorunda "Engincim bizim suçumuz yok. Bunları Allah'a havale ediyorum" diye bağıran Dilan Polat'ın adliye koridorunda dakikalarca gözyaşı döktüğü sosyal medyada büyük ses getirmişti. 

ŞİKAYETÇİ BANU PARLAK ALINAN KARAR ÜZERİNE GÖBEK ATMIŞTI!

Banu Parlak ise çiftin tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildiğini duyunca Instagram hesabından paylaşım yapmıştı. İlk etapta kararda haklılığını kanıtladığını dile getiren Banu Parlak daha sonra göbek attığı anları paylaşarak gelen haber üzerine adeta kutlama yapmıştı.

 İbrahim Kutluay ekonomik durumunun kötüye gittiğini iddia etti! Demet Şener'e dava açtı

İLİŞKİLİ HABER

İbrahim Kutluay ekonomik durumunun kötüye gittiğini iddia etti! Demet Şener'e dava açtı
Cezaevlerindeki mahremiyet: "Pembe Oda" uygulaması nedir? Pembe Oda nasıl uygulanır?

İLİŞKİLİ HABER

Cezaevlerindeki mahremiyet: "Pembe Oda" uygulaması nedir? Pembe Oda nasıl uygulanır?
Pelin Akil'in o performansı olay oldu! Adeta beğeni yağıyor

İLİŞKİLİ HABER

Pelin Akil'in o performansı olay oldu! Adeta beğeni yağıyor
Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 2

GERÇEK 5 ay önce

ENERJİK OLMAK LAZIM tatlı tatlı yemenin acı acı çıkarması olur parayı bulunca sessiz olacaksın bağırırsan tepene binerler işte böyle

Toplam 2 beğeni

abdullah ünal 5 ay önce

engincigim bunları ALLAH ha havale ediyoorum :):):):):)

Toplam 2 beğeni