Selda Alkor 4 yapraklı yoncayı hedef aldı: Memduh Ün olmasa Fatma Girik olur muydu?

Türk sinemasının usta sanatçılarından biri olarak hafızalarda yer edinen Selda Alkor, önceki gün konuk olduğu Gökay Kalaycıoğlu ile 360 Derece programında ilginç açıklamalarda bulundu. Fatma Girik, Türkan Şoray, Filiz Akın ve Hülya Koçyiğit'ten oluşan Dört Yapraklı Yonca'yı hedef alan Alkor, "Koskoca bir Türk sineması 4 isme bağlanamaz. Emek verenleri çiğneyip geçmek çok ayıp" şeklinde konuştu.

Gökay Kalaycıoğlu ile 360 Derece programının bu haftaki konuğu Yeşiçam'ın usta ismi Selda Alkor oldu. Bugüne dek meslek hayatında pek çok önemli başarıya imza atan usta sanatçı, Fatma Girik ve Fatma Girik, Türkan Şoray, Filiz Akın ve Hülya Koçyiğit'ten oluşan Dört Yapraklı Yonca'yla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Selda Alkor

Selda Alkor

"BUNLAR TESADÜF OLAMAZ"

Fatma Girik'in arkasında Memduh Ün olmasaydı buralara gelemeyeceğini vurgulayan Alkor, "O dönem birçoğunun arkasında çok büyük isimler vardı. Fatma Girik'in arkasında Memduh Ün olmasaydı acaba bu kadar iyi bir oyuncu olabilir miydi? Figüranlıktan bu hale gelmek mümkün değil. Memduh Ün yazdığı bütün senaryolarda en önemli rolü Fatma Girik'e verirdi. Bunlar bir tesadüf olamaz" ifadelerini kullandı.

Selda Alkor Gökay Kalaycıoğlu ile 360 derece programına konuk oldu

Selda Alkor Gökay Kalaycıoğlu ile 360 derece programına konuk oldu

"4 YAPRAKLI YONCA BANA HEP İTİCİ GELDİ"

Kalaycıoğlu'nun "O dönem piyasa bu kadar zalim olmasaydı o 4 yaprak yonca seninle birlikte 5 yapraklı olur muydu?" sorusunu yanıtlayan Alkor'un cevabı gündeme bomba gibi düştü. 4 yapraklı yonca kalıbından büyük bir rahatsızlık duyduğunu dile getiren usta oyuncu, şöyle konuştu:

"Zaten o Dört Yaprak Yonca ismi bana hep itici gelmiştir fakat bir şey diyememişimdir. Bircan bunu ortaya atarak çok sevdiği ablalarını bir araya getirdi. Ben Bircan'a (Bircan Usallı Silan) bunu yıllar önce söyleyerek gel benimle de çalış demiştim. O zaman olmadı nedense. Onlar değerlerini, kıymetlerini bilmiyor değilim. Ben onları çok seviyorum, benim için de önemli. Ama koskoca bir Türk sineması 4 isme bağlanamaz. Buraya çok emek vermiş ve zirveye çıkmış insanlar var. Onları çiğneyip geçmek çok ayıp. O dönemlerde projelere büyük isimlere verilir, kalanlar bize dağıtılırdı. Ben hayatımda sadece Senede Bir Gün'ü yakalayabildim. Onda da Türkan Şoray oynayacaktı ama galiba rahatsızlanmış. Rahatsızlanmasaydı bana kalmazdı. Ben 100'e yakın filmde rol aldım."

Selda Alkor

Selda Alkor

Avrupa'ya diz çöktüren Osmanlı yiğidi! Yüzlerce yıldır Balaban Hasan'ı unutmadılar

İLİŞKİLİ HABER

Avrupa'ya diz çöktüren Osmanlı yiğidi! Yüzlerce yıldır Balaban Hasan'ı unutmadılar
Burak Dadak'tan sevenlerini telaşlandıran haber! Sahnede sakatlandı

İLİŞKİLİ HABER

Burak Dadak'tan sevenlerini telaşlandıran haber! Sahnede sakatlandı
Ali Nuri Türkoğlu'ndan anlamlı paylaşım! "Arada saydırdığın devlet var ya..."

İLİŞKİLİ HABER

Ali Nuri Türkoğlu'ndan anlamlı paylaşım! "Arada saydırdığın devlet var ya..."
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

esentepe03 4 ay önce

selda hanim hakli türk sinemasi dört yildizdan ibaret degil buraya o kadar isim siralarimki bize verilen karakter yetmez selam sevgi saygilar tüm emegi gecen esaskiz ,esas oglan ve figuranlara .