Hülya Koçyiğit'ten Diyarbakır annelerini ziyaret! "Ben de onlarla beraber sesleniyorum"

Yer aldığı yapımlarda gösterdiği oyunculuk performanslarıyla oldukça geniş bir hayran kitlesine sahip olan ünlü Yeşilçam oyuncusu Hülya Koçyiğit, geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’da 1627 gündür evlat nöbeti tutan 375 aileyi ziyarette bulundu. Yaptığı açıklamalar ile sosyal medyada gündem olan Hülya Koçyiğit, Türkiye’nin en önemli sorununun 40 yıldır terör olduğunu dile getirdi.

Yeşilçam'ın sevilen oyuncusu Hülya Koçyiğit, geçtiğimiz günlerde terör örgütü PKK tarafından çocukları kaçırılan 3 Eylül 2019'dan bugüne Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde evlat nöbetinde bulunan aileleri İçişleri Bakan Yardımcısı Müşaviri Hatice Atan’ın da aralarında olduğu bir heyet ile ziyaret etti. Konuşması sırasında 2019'dan bu yana eylemlerini sürdüren ailelerden bugüne kadar yalnızca 50 ailenin çocuklarına kavuştuğuna dikkat çeken Hülya Koçyiğit, annelerin HDP İl Binası önündeki nöbetin bin günü aştığını söyledi. 

TAM 1627 GÜN OLDU!

Ziyarette bulunan heyeti, çadırın dışında karşılayan aileler Hülya Koçyiğit ve  Bakan Yardımcısı Müşaviri Hatice Atan'a hikayelerini anlattı. Ziyaretleri sırasında kaçırılan çocukların fotoğraflarına bakan Hülya Koçyiğit; "İnşallah rabbim ülkemizi bu terör belasından bir an evvel kurtarır. Elbette ki anne yüreğim Diyarbakır anneleri için sızlarken, şehit annelerimiz için de yanıyor." şeklinde konuştu. 

"EVLATLARIMIZI GERİ GÖNDERİN!"

Açıklamaları sırasında aynı amaç uğruna bir araya gelen insanların çok daha güçlü bir ses oluşturduklarına dikkat çeken Hülya Koçyiğit, eylemde bulunan anneler ile birlikte seslendi. Hülya Koçyiğit; "Anneler, büyük bir dirençle, sabırla ve inançla kandırılıp dağa götürülen 'çocuklarımızı geri istiyoruz' diye haykırdılar. Halen haykırmaya devam ediyorlar. Onların sesi, yüreklerindeki sızı hiçbirimiz hiçbir zaman göz ardı edemeyiz. Onların yalnız olmadıklarını çok haklı taleplerini dünyaya duyurmaya, terörün bu yüzünü göstermeye çalıştıkları için onlara saygı duyuyorum. Onların hep yanındayım. Çünkü onlar ana yüreği taşıyorlar. Kandırılıp ölüme yollanan evlatlarını geri istiyorlar. Ben de onlarla beraber sesleniyorum. Evlatlarımızı geri gönderin." şeklinde konuştu. 

"DÜNYAYA SESLERİNİ DUYURMAYA ÇALIŞIYORLAR!"

Sözlerine Türkiye'nin 40 yıldır aynı sorun ile mücadele ettiğini dile getirerek devam eden Hülya Koçyiğit, geleceğe dair iyi temennilerini aktardı. Hülya Koçyiğit; "Türkiye’nin en önemli sorunu bildiğiniz gibi 40 yıldır içinde olduğumuz terör sorunudur. 40 bin vatandaşımızı bu yolda feda etmişiz. Ama bugün bu anneler çocuklarının alınıp götürüldüğü binanın önünde dünyaya seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Onlara bir kez daha bütün kalbimle saygı duyuyorum. Her zaman yanlarında olacağım. İnşallah bir daha ki buraya gelişim de evlatlarınızın yanınızda olduğu, onlara kavuştuğunuz mutlu günü kutlamak için olur. İnşallah rabbim ülkemizi bu terör belasından bir an evvel kurtarır. Elbette ki anne yüreğim Diyarbakır anneleri için sızlarken, şehit annelerimiz için de yanıyor. Cumartesi anneleri diyoruz. Onlar da evlat yitirmiş anneler. Onlara da saygı duyuyorum." dedi.

Öğrencilerine yaptığı sürprizlere yüreklere dokundu! O öğretmen...

İLİŞKİLİ HABER

Öğrencilerine yaptığı sürprizlere yüreklere dokundu! O öğretmen...
Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0