Dilan Polat cezaevinde kendine zarar verdi! Cezaevinden sevki için Adli Tıp raporu hazırlandı

Vergi kaçakçılığı, silahlı adam yaralama, yasa dışı bahis çetesine üye olmak ve kara para aklama gibi suçlardan yargılanan sosyal medya fenomeni Dilan Polat'ın, cezaevinde intihara kalkıştığı ortaya çıkmıştı. Yaşananlardan sonra harekete geçen Savcılık, Dilan Polat'ın adli tıp kurumuna sevkini istedi. Tahlil ve kontrollerden sonra rapor hazırlandı.

Geçtiğimiz günlerde silahlı saldırı davası görülen Dilan Polat, Silivri'deki Marmara Cezaevi'nden mahkeme salonuna getirilmişti. Daha sonra duruşma salonuna girer girmez Engin Polat'la göz göze gelerek gözyaşlarına boğulmuştu. 5 saat boyunca kızını gören Polat'ın, cezaevine dönünce sinir krizi geçirdiği öğrenildi. Mahkemede tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devam etmesine ve dosyanın İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dosya ile birleştirilmesine karar verilmişti. Duruşma sonrası sinir krizi geçiren Dilan Polat, kendisine zarar vermişti. Psikolojik sorunlar yaşadığı öğrenilen Polat'ın sağlık durumunun cezaevi koşullarında kalmaya uygun olmadığı gerekçesiyle Adli Tıp'a sevki istenmişti. Talep üzerine istenen Adli Tıp raporu hazırlandı.

Dilan Polat ve Engin Polat

Dilan Polat ve Engin Polat

DİLAN POLAT CEZAEVİNDE İNTİHARA KALKIŞTI

Mahkemede tutukluluk halinin devam etmesine karar verilen Dilan Polat, kararı duyunca sinir krizi geçirmiş ve çığlık atmıştı. Polat, duruşma salonundan jandarma ile ayrılmıştı. Dilan Polat tutukluluk kararına dayanamadığı için kendisine zarar verdiği öğrenilmişti.

Dilan Polat cezaevinde intihara kalkıştı

Dilan Polat cezaevinde intihara kalkıştı

Polat'ın koğuşta "ölmek istiyorum" diye bağırdığı ve kendini kaybettiği ortaya çıktı. Apar topar hastaneye kaldırılan Polat muayeneye alındı ve vücudunun çeşitli yerlerinde kesikler belirlendi. Muayene akabinde tekrar cezaevine gönderilen Dilan Polat'ın psikolojik tedavi gördüğü öğrenildi.

SİNİR KRİZİ GEÇİRİP KENDİNE ZARAR VERDİ

Polat'ın avukatı Hüseyin Kaya, "Büyük bir sinir krizi geçirip kendine zarar verdiği doğru. Bunu ne ile yaptığını bilmiyorum" dedi.

Arkadaşı Candan Toprak, Polat'ın kendisine zarar verdiğini, vücudunda kesikler ve morluklar olduğunu iddia etmiş ve Polat'ın kayınvalidesi Şükran Polat da bunu doğrulamıştı. Kayınvalide, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak "Evet, maalesef doğru haberler. Gelinim artık yapılanları kaldıramıyor, iftiraları kaldıramıyor. Bize zaten her görüşe gittiğimizde de söylüyordu dayanamıyorum artık diye. Mahkeme sonrası kendine zarar verdi. Çünkü biliyor ki suçu yok. Biz sizlere yansıtmadık. Nilda da annesini öyle görünce kötü oldu. İçimiz acıya acıya sessiz kaldık, mahvolduk burada. Psikolojisi hiç iyi değil gün geçtikçe gözümüzün önünde bitiyor, korkuyoruz artık. Kim verecek bunun hesabını bilmiyorum ona bir şey olursa. Ama Allah çok büyük... Adalet gerçekten tecelli ettiğinde vicdanınızla baş başa kalacaksınız." dedi.

İNTİHAR İDDİASI REDDEDİLDİ

Dilan Polat'ın intihara kalkıştığı haberi gün be gün yayılırken Emrullah Erdinç, bu bilgiyi yalanladı. X hesabından konuya ilişkin paylaşım yapan Erdinç, "Çok sorulduğu için cevaplıyorum; Dilan Polat geçen hafta Perşembe günkü duruşmada 5 saat kızını gördükten sonra tekrar cezaevine gidince sinir krizi geçirdi. Tırnakları ile vücuduna zarar verdi. O yüzden geceyi revirde geçirdi. Ertesi gün ilaç tedavisine başlandıktan sonra koğuşuna döndü. İntihar etmesi söz konusu değildir." dedi.

SAVCILIK HAREKETE GEÇTİ

Yaşanan olayların ardından Dilan Polat'ın avukatı hemen harekete geçerek, Polat'ın sağlık sorunları yaşadığı, kesici aletle kendisini yaraladığı, sağlık sorunlarının tehlike arz ettiği ve tutuklu olarak cezaevinde kalmasının elverişli olmadığı gerekçesiyle tahliye talebinde bulundu.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu, avukatın öne sürdüğü gerekçelerin değerlendirilmesini istedi. Başsavcılık, Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na yazı yazarak Dilan Polat'ın en yakın adli tıp kurumu birimine sevk edilmesine karar verdi.

ADLİ TIP KARARI BEKLENİYOR

Savcılık, Dilan Polat'ın sağlık durumunun tutuklu olarak cezaevi koşullarında bulunmaya elverişli olup olmaması açısından adli tıp raporu istedi. Çeşitli tahlil ve kontrollerin ardından bir rapor hazırlandı. Dilan Polat'ın avukatı Hüseyin Kaya, o raporla birlikte Polat'ın Adli Tıp'a sevk edileceğini söyledi. Önümüzdeki hafta Adli Tıp Kurulu hem raporu inceleyecek hem de Dilan Polat'ı tekrar muayene edecek.

Engin Polat ve Dilan Polat

Engin Polat ve Dilan Polat

Adli Tıp Kurulu'nun incelemesine göre Dilan Polat'ın cezaevinden çıkıp çıkmamasına karar verilecek.

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 4

ahiret 4 gün önce

adalet herkes için aynı olmalı zevkini sürerken iyiydi demi yatacaksınnnnn noktaaaaaa

efe 1 hafta önce

İnsanları dolandırıp zevk ve lüks içinde yaşayın, içeri atılınca da psikopata bağlayıp çığırtkanlık yapın. Beter olun

Toplam 2 beğeni

Nida 1 hafta önce

Artık bunlar yol oldu on binlerce kadın var giriyor paşalar gibi yatıyor kapatın tek hücreye bakalım bir daha ahlaksızlık yapabiliyormu ?

Toplam 3 beğeni

Ali haydar yemez 1 hafta önce

Cezaevinden bir şekilde kurtulmak istiyor anlaşılan.

Toplam 2 beğeni