Diyanet İşleri Başkanlığı hac kontenjanının artacağını müjdeledi!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2024 yılı için nüfus güncellemesi yaparak hac kontenjanının artmasını talep ettiklerini ifade etti.

Bir televizyon kanalına gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2024 yılı hac dönemine ilişkin müjdeyi verdi. Erbaş, "Bu sene hac protokolümüzü yaptık. Nüfusumuz 86 milyon olduğu için bizim de 86 bin hakkımız var. Müracaatımızı yaptık, nüfusumuzun güncellenmesini talep ettik. O zaman 83 bin 430 rakamı 86 bine çıkacak inşallah. Bu müjdeyi şimdiden vermiş olayım" dedi. Hz. Peygamberin emaneti Kudüs'e dair de açıklamalar yapan Erbaş, Filistinli Müslümanların o toprakları peygamber emaneti olarak değerlendirdiklerine dikkatleri çekti.

2024 hac kontenjanı artacak

2024 hac kontenjanı artacak

"YAHUDİLERE MÜSLÜMANLAR SAHİP ÇIKTI"

Terör örgütü gibi davranan bir ülke olamayacağını vurgulayan Erbaş, binlerce masumun can verdiği Filistin'de yaşanan soykırıma ilişkin Yahudilere seslendi: "Kiminizin babası, dedesi, annesi, babaannesi, anneannesi Avrupa’nın ortasında soykırım yaşadı. Ama siz şimdi Kudüs’te, Filistin topraklarında soykırım yapıyorsunuz. Üstelik tarih boyunca size her zaman iyilik yapan bir millete soykırım yapıyorsunuz. Sizler Müslümanlardan hep iyilik gördünüz. İspanya’da, Endülüs’te size zulmü, katliamı kim yaptı? Haçlılar yaptı. Oradan kovulan, sürgüne gönderilen Yahudilere Müslümanlar sahip çıktı. Osmanlı Devleti sahip çıktı ya da diğer Müslüman ülkeler sahip çıktı". Devamında Müslümanların tutumuna dikkat çeken Erbaş, "Müslümanlar, kim olursa olsun mazlumun yanında yer alır. Zalim Müslüman dahi olsa onun karşısında yer alır. Bizim inancımız bunu gerektiriyor. Dolayısıyla bugün ne pahasına olursa olsun Gazze’de yapılan bu soykırımı durdurmak için elimizden geleni elimizle, dilimizden geleni dilimizle yapmaya gayret edeceğiz. Kalbimizle buğzumuzu, nefretimizi ortaya koymaya çalışacağız. Buna mecburuz. Bunu ortaya koymadığımız zaman mesul oluruz" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş

"BOYKOTA DEVAM EDELİM"

Geçtiğimiz günlerde Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) İsrail aleyhine açılan soykırım davasında ihtiyati tedbir kararı verdiğini hatırlatan Erbaş, bu kararın alınmasında hem Müslümanların hem de Müslüman olmayan vicdanlı insanların yapmış olduğu çağrıların, yürüyüş ve programların etkili olduğunu söyleyerek tepkilere devam edilmesi gerektiğini vurguladı. Bu bağlamda Erbaş, "Sözümüzün ulaştığı yurt içinde, yurt dışında nerede bizi dinleyen kardeşimiz varsa onlara hatırlatıyorum; boykota devam edelim" dedi.

"6 ŞUBATTA TÜRKİYE TEK YÜREK OLDU"

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisine dair de konuşan Erbaş, depremde Türkiye'nin tek yürek olduğunun altını çizdi ve şöyle konuştu: "Hala sıkıntılar devam ediyor ama çok hızlı bir şekilde devletimiz seferber oldu, yardım kampanyaları, yeni binaların, evlerin yapılması. Aldığımız bilgilere göre depremin seneyi devriyesi olan 6 Şubat’ta büyük oranda yapılan konutlar var, onlar hak sahiplerine teslim edilecek. Bu çok büyük bir gelişme, çok büyük bir başarıdır".

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0