Peygamberimizin Kadir gecesi duası: Allahümme inneke afüvvün okunuşu ve anlamı!

Ramazanın son on gününde Kadir Gecesini bulup ihya edebilmek içi camide itikafa giren Sevgili Peygamberimiz (SAV), Kadir gecesine rastlandığında (Allahümme inneke afüvvün kerimun...) duasını tavsiye etmiştir. Peki Peygamber Efendimiz (SAV) Kadir Gecesi'ni nasıl ihya ederdi? Yasemin.com muhabiri Müge Çakmak sordu, İlahiyatçı Yazar Adnan Şensoy yanıtladı.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Üç ayların sonuncusu olan mübarek Ramazan-ı Şerif, biz Müslüman kimseler için muhakkak istifade edilmesi gereken ayların başında gelmektedir. Öyle ki Recep (Allah'ın), Şaban (Peygamber Efendimiz SAV)'in Ramazan ise biz (Ümmetin) ayı olarak değerlendirilmektedir. Dinimize göre bin aydan daha efdal olan Kadir gecesi ise içerisinde bulunduğumuz Ramazan Ayının son on günündeki tek gecelerde aranır. Kuran-ı Kerim'in vahiy aracılığıyla Sevgili Peygamber Efendimiz (SAV)'e gönderilmeye başlandığı gece olan kadir gecesinin hangi gece olduğu kesin bildirilmemekle beraber birçok alim tarafından 27. gece olarak söylenir. Diyanet İşleri Başkanlığı da bu bilgiyi tasdikler. Peki Kadir gecesinde inen ilk Kuran-ı Kerim ayetleri nelerdir? Peygamber Efendimiz (SAV) Kadir Gecesi duası nedir?

Alak Suresi;

Bismillahirrahmânirrahîm.

1- Ikra' bismi rabbikelleziy halak 2- Halekal'insane min 'alak 3- Ikre' ve rabbükel'ekrem 4- Elleziy 'alleme bilkalem 5- Allemel'insane ma lem ya'lem 6- Kella innel'insane leyatğa 7- Erra a hustağna 8- İnne ila rabbikerrü'câ 9- Eraeytelleziy yenha 10- Abden iza salla 11- Eraeyte in kane 'alelhüda 12- Ev emara bittakva 13- Eraeyte in kezzebe ve tevella 14- Elem ya'lem biennallahe yera 15- Kella lein lem yentehi lenesfe'an binnasıyeh 16- Nasıyetin kezibetin hatıeh 17- Felyed'u nadiyehu. 18- Sened'uzzebaniyete. 19- Kella la tütı'hü vescüd vakterib

Kadir gecesi faziletleri ve ibadetleri! Kadir gecesi ayın kaçında? Kuran nasıl indirildi?İLİŞKİLİ HABERKadir gecesi faziletleri ve ibadetleri! Kadir gecesi ayın kaçında? Kuran nasıl indirildi?

Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.

​1- Yaratan Rabbinin adıyla oku! 2- İnsanı bir kan pıhtısından yarattı! 3- Oku! Rabbin sonsuz kerem sahibidir. 4- O Rab ki kalemle yazmayı öğretti. 5- İnsana bilmediği şeyleri öğretti. 6- Hayır! Doğrusu (kâfir) insan azgınlık eder. 7- Kendisinin muhtaç olmadığını zannettiği için. 8- Muhakkak ki dönüş mutlaka Rabbinedir. 9-10 - Namaz kıldığı zaman, bir kulu engelleyeni gördün mü? 11- Gördün mü (ne dersin?), ya o (kul) doğru yolda olur, 12- Veya kötülüklerden sakınmayı emrederse? 13- Gördün mü, ya bu (adam, hakkı) yalanlar, yüzçevirirse, 14- O adam, Allah'ın kendini gördüğünü hiç bilmiyor mu? 15-16 - Hayır, hayır! Eğer o, bu davranışından vazgeçmezse, and olsun ki biz, onu perçeminden, o günahkâr ve yalancı perçeminden tutup cehenneme sürükleriz. 17- O zaman o taraftarlarını yardıma çağırsın. 18- Biz de Zebanileri çağıracağız. 19- Hayır, sakın onu dinleme de, secde et ve yaklaş!

PEYGAMBER EFENDİMİZ (SAV)'İN KADİR GECESİNDE OKUDUĞU DUA 

İslamiyet'e göre bin aydan daha hayırlı olan Kur'an-ı Kerim'in inmeye başladığı gece Kadir Gecesi'ni Peygamber Efendimiz (SAV) nasıl ihya ederdi? İlahiyatçı Yazar Adnan Şensoy sizler için anlattı.

 

Sahih hadis-i şerif kaynaklarına baktığımızda Hz. Aişe (r.a), Sevgili Peygamber Efendimiz (SAV)'e: ''-Ey Allah'ın Rasulü! Kadir Gecesi'nin hangi gece olduğunu olduğunu bilecek olursam o gece nasıl dua edeyim?'' diye sormuş, Alemlerin Efendisi Sevgili Peygamberimiz (SAV) ise

Allahümme inneke afüvvün kerîmün tühıbbül afve fa'fü annî. (Allah'ım! Sen çok affedicisin, affetmeyi seversin. Beni bağışla! diye dua et! buyurmuştur.

Peygamber Efendimiz (SAV)

Peygamber Efendimiz (SAV)

Peygamber Efendimiz (SAV) Kadir gecesinin ihya edilebilmesi için ailesini ve ashabını yönlendirerek bu geceyi özellikle de Ramazan Ayının son 10 ya da 7 günündeki tek gecelerde aranmasını söylemiştir. Efendimiz (SAV), Ramazan-ı Şerifin son 10 gününü camide itikâfla geçirerek Kadir Gecesi'ni bulabilmek için çok büyük bir önem ve gayret göstermiştir.

Kadir gecesinde okunacak dua! Kadir gecesinin önemi...İLİŞKİLİ HABERKadir gecesinde okunacak dua! Kadir gecesinin önemi...

BİR YORUM YAPIN 0