En güzel tuğralı altın kolye modelleri 2021 Tuğralı altın kolye fiyatları

Ülkemizde gelenek ve göreneklere göre yapılan düğün ve nişan merasimlerinin olmazsa olmazı takılardır. Özellikle evlenecek kızlar tarafından en çok beğenilen takılardan biri olan tuğralı kolye görünümü ve ihtişamıyla da gelin olacak kızların ilk istedikleri takılardan biridir. Peki 2021 en güzel tuğralı altın kolye modelleri nelerdir? Tuğralı altın kolye fiyatları ve özelliklerini sizler için derledik.

Söz, nişan ve düğün merasimleri özellikle gelenekler açısından kafa karıştıran birçok detay barındırıyor. Nişanda alınacaklar arasında ilk başta takılar yer alır. Takılar gelin tarafının damada, damat tarafının da geline aldığı takıları genelini ifade eder. Genellikle gelin tarafı damada şık bir saat hediye alırken, damat tarafı da gelin takı seti, tuğralı kolye veya bilezik tarzı takılar alırlar. Yöreden yöreye değişen takı adetleri ayrıca  tarafların bütçe durumlarına göre de anlaşarak alınıyor. Evlenecek genç çiftlerin düğün ve nişan alışverişine çıkarken ilk uğrak noktaları tabi ki kuyumcu dükkanlarıdır. Son dönemde genç kızlar tarafından en çok sevilen ve modaya uyumlu olan tuğralı kolyeler 22 ayar olarak birçok modeli bulunuyor. Osmanlı tuğralı altın kolyeler; tarihe merakı olan ve eski Türk sembollerini seven kişilerin taşımaktan hoşlandıkları değerli takılardır. Tuğralar, eski Osmanlı padişahlarının imzalarının yer aldığı tasarımlar olarak tarih boyunca değerlerini koruyan işaretlerdir. Bizde sizler için 2021 en güzel tuğralı altın kolye modellerini araştırdık. İşte detaylar:

En güzel tuğralı altın kolye modelleri

En güzel tuğralı altın kolye modelleri

EN GÜZEL TUĞRALI ALTIN KOLYE MODELLERİ

22 ayar altının %91,6’sı altın %8,4 ü ise diğer katkı madenleridir. 18 ayar altında bu oran %75 altın, %25 katkı madeni ile oluşurken, 14 ayar altında ise %58,5 altın %41,5 ise katkı madenleri kullanılmaktadır. Son dönemde bilezik ve diğer altın takıların imalatında kullanılan 8 ayar altında ise bu oran %33,3 altın %77,7 ise katkı madenlerden oluşuyor. Altında ayar yükseldikçe altın değeri artar ve saflığa yaklaştığı için yumuşaklığı da artar. Tuğra kolyelerde 22 ayar, 18 ayar ve 8 ayar şeklinde tercihe ve kaliteye göre değişmektedir.

2021 Tuğralı altın kolye fiyatları

2021 Tuğralı altın kolye fiyatları

ALTINPLAZA Yeni Damla Model 8 Ayar Altın Tuğralı Kolye 
2,946.51 TL

ALTIN PLAZA: Altın Halat Zincirli Kenar Detaylı Tuğra Kolye 
3,075.07 TL

SEMBOLGOLD: Altın Osmanlı Tugralı Taşlı Kolye Lale Model
4.172,61 TL

Tuğralı reşat altınlı kolye

Tuğralı reşat altınlı kolye

ALTINPLAZA: 22 Ayar Tuğralı Reşat Altın Kolye
6.384.00 TL

ALTINPLAZA: Osmanlı Tuğralı Kolye Dorikalı Uzun Zincirli 
5,267.82 TL

N11.COM: 14 Ayar Altın Osmanlı Tuğralı Altın Kolye
8.636,91 TL

ALTINPLAZA: Altın 55 Cm Zincirli Vav Tuğralı Kolye 
5,548.03 TL

Sebirox şampuan nedir ve ne işe yarar? Sebirox şampuanın kullanım rehberi

İLİŞKİLİ HABER

Sebirox şampuan nedir ve ne işe yarar? Sebirox şampuanın kullanım rehberi
Mutfaklarda geçerli ideal mobilya ve tezgah ölçüleri

İLİŞKİLİ HABER

Mutfaklarda geçerli ideal mobilya ve tezgah ölçüleri
Oduncu gömlek tarzında kareli ceketler!

İLİŞKİLİ HABER

Oduncu gömlek tarzında kareli ceketler!
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0