Akşam yemeğine giderken nasıl giyinilir? Şık akşam yemeği daveti kombin önerileri

İnsanlar özel günlerini kutlamak ya da özel bir akşam geçirmek için yemeğe çıkarlar. Böyle zamanlarda akıllarda beliren sorulardan birisi de akşam yemeğinde ne giyilir? İşte bu sorunun yanıtını yasemin.com okurlarına özel olarak hazırladık.

Akşam yemeği davetine giderken ya da birilerini akşam yemeği için davet ettiyseniz nasıl kıyafet seçeceğinize de dikkat etmelisiniz. Sonuç olarak akşam yemekleri özeldir ve özenli olmak gerekir. Öncelikle akşam yemeğinde ne giyilir diye kıyafet seçimine başlamadan önce yemeğin nasıl bir mekanda olduğu bilmek çok önemli. Kıyafet seçiminizi ev veya dışarıdaki organizasyonlar olarak ayırabilirsiniz. Eğer davet mesajında belirtilmemişse, daveti düzenleyen kişiye, gecenin belli bir temasını olup olmadığını sorabilirsiniz, belli kıyafetlerin zorunlu olup olmadığı konusunu netleştirebilirsiniz.  

Ekose pantolon nasıl kombinlenir? 2022İLİŞKİLİ HABEREkose pantolon nasıl kombinlenir? 2022'nin yeni modası ekose pantolon

PEKİ ŞIK BİR AKŞAM YEMEĞİNE GİDERKEN NE GİYİLİR?

Akşam yemekleri ya ev ortamında ya da şık bir otelde, restaurantta yani dışarıda bir mekanda olmaktadır. Dolayısıyla nerede olduğu kıyafetinizi ilk önce ilgilendiren konu diyebiliriz.  Diğer önemli konu ise yemekte bulunacak kişilerin yakınlık derecesi. 

Eğer samimi bir aile yemeği ise rahat olabilirsiniz. Böylece  günlüğe yakın şık kıyafetler tercih edilebilir. Tabi samimi bir ortam diye çokta salaş olmamakta yarar var. Şık desenli bir kalem elbise ve bluz, skinny jean ve bluz ya da çiçek desenli harika elbiseler olabilir mesela.

Boğazlı kazak nasıl kombinlenir? Boğazlı kazak modelleri 2022İLİŞKİLİ HABERBoğazlı kazak nasıl kombinlenir? Boğazlı kazak modelleri 2022

Eğer yakın ve samimi olmayan yabancı birileri olacaksa mümkün olduğunca özen göstermeli ve şık olunmalı. Günlük kıyafetler kesinlikle  doğru bir tercih olmaz. Şık bir elbise, pantolon-bluz kombini, etek-bluz kombini doğru tercihler olacaktır.

Program sabah toplantısı ya da öğle yemeği ise; pantolon kesinlikle sizi daha rahat ve şık gösterecektir. Ancak her zaman kıyafetinizde uyumlu renkler olmasına özen gösterin.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0