Kamuflaj modası nedir? Kamuflaj desenli giyim tarzı nasıl oluşturulur? Kamuflajla ne giyilir?

2023 moda trendlerinin parlayan yıldızı haline gelen Kamuflaj modası, her yaş grubu ve her tarz için biçilmiş kaftan niteliğinde. Gardıroplara çarpıcı ve iddialı bir görünümü taşıyan kamuflaj giyim önerileriyle orijinal bir tarz sahibi olmanın kapılarını aralayabilirsiniz. Peki kamuflaj modası nedir? Kamuflaj giyim nasıl yapılır? İşte tüm detaylar haberin devamında...

Geçmişten günümüze birçok endüstri, şehir, fikir, kültür ve alanın moda dünyası için ilham kaynağı haline geldiğini söyleyebiliriz. Klasikleşmiş parçalar ve gardıropların demirbaşı ikonik tasarımların birçoğu dönemin ön plana çıkan kültürel zenginliğini yansıtıyor. Bazen fark etmesek de kıyafet tercihlerimiz aslında tarihten ve bir düşünceden bir iz taşır. Kimi zaman romantizmin sembolü fiyonk, puantiye, soft renkler ve zarif çizgiler kimi zaman da güçlü, cesur ve özgüvenli bir görünümün sembolü haline gelen tarzlar... Eğer iddialı bir bakış açısını stilize harmanlamak istiyorsanız yılların vazgeçilmez moda trendlerinden kamuflaj modasına şans verebilirsiniz. Gelin, kamuflaj giyimin inceliklerine birlikte göz atalım. 

70İLİŞKİLİ HABER70'ler modası nasıl olur? 1970'li yılların moda kuralları

KAMUFLAJ MODASI NEDİR? KAMUJLAJ TARZ NASIL YAPILIR?

Askeri üniformalar ve askeri tarzdan esinlenerek ortaya çıkan kamuflaj deseni, geçmişten günümüze moda dünyasının ikonik parçalarına ilham kaynağı olmuştur.

Kamuflaj deseni

Kamuflaj deseni

İlk olarak Birinci Dünya Savaşı döneminde, kadınların askeri üniformaların bir farklı versiyonunu giymesiyle ortaya çıkan bu görünüm, 1930'lu yıllarda yeniden yükselişe geçmiş ve 1960'lı yıllarda moda dünyasının bir parçası haline gelmiştir.

Kamuflaj deseni kullanımı

Kamuflaj deseni kullanımı

Genellikle yeşil, kahverengi, siyah, gri ve haki tonlarının hakimiyet kurduğu renk ve desenlerle harmanlanan bu desen, tasarıma göre farklı boyut ve renk uyumlarıyla göze çarpmaktadır. 

Askeri desenin kıyafetlerde kullanımı

Askeri desenin kıyafetlerde kullanımı

Hem günlük kullanım hem de davet, etkinlik ve gece kıyafetlerinde de sıklıkla kullanılan bu desen, dinamik bir görünüm oluşturmak isteyenler için eşsiz bir tercih olacaktır.

Kamuflaj desenli kıyafetler

Kamuflaj desenli kıyafetler

Kamuflaj desen denildiğinde akla gelen ilk parça elbette ceketler olacaktır. Geniş cepler ve dikkat çeken yakaların göze çarptığı ceket modellerin kamuflaj desen sıklıkla kullanılmaktadır. Hatta bu parçalarda rozet ve zincir gibi aksesuarların da yer aldığını görebilirsiniz.

Kamuflaj desenli ceketler

Kamuflaj desenli ceketler

Bu desen yalnızca ceket değil trençkot, mont, kaban ve suni kürklerde dahi tercih edilebilir.

Kamuflaj desenli dış giyim

Kamuflaj desenli dış giyim

Ya da ceket yerine t-shirt ve bluzlarda da kamuflaj desen kullanarak farkınızı ortaya koyabilirsiniz. Bu deseni kullanırken dikkat çeken neon renkli aksesuarların etkileyici görünümünden faydalanabilirsiniz.

Kamuflaj desenli tshirt

Kamuflaj desenli tshirt

Üst giyimin yanı sıra pantolonlarda da kamuflaj desen oldukça şık durmaktadır. Özellikle kargo pantolonlar ve kamuflaj desen moda dünyasının en iyi ikilisi arasında gösterilmektedir.

Kamuflaj desenli pantolon

Kamuflaj desenli pantolon

Ana parçanın kamuflaj deseninden oluşmasını istiyorsanız bu desenin hakimiyet kurduğu bir tulum modelini tercih edebilir ve çeşitli renklerle görünümünüzü zenginleştirebilirsiniz.

Kamuflaj desenli tulum

Kamuflaj desenli tulum

Aynı şekilde kamuflaj desenli elbiseler ve takımlar da ana parça olarak belirlenebilir.

Kamuflaj desenli elbise ve takımlar

Kamuflaj desenli elbise ve takımlar

Askere özgü detaylar yalnızca kıyafet seçimlerinde değil aksesuarlarda da enfes bir görünüm sergileme imkanı sunuyor. Bu noktada kamuflaj desenli çantalar ilk tercihiniz olabilir.

Kamuflaj desenli çanta

Kamuflaj desenli çanta

Jawline topu nedir, nasıl uygulanır? Faydaları ve zararları nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Jawline topu nedir, nasıl uygulanır? Faydaları ve zararları nelerdir?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0