Jawline topu nedir, nasıl uygulanır? Faydaları ve zararları nelerdir?

Jawline topu bir diğer adıyla çene egzersiz topu güzellik algısında değişmelerin görüldüğü son zamanlarda oldukça araştırılan ve merak edilen bir alet oldu. Gerçekten faydalı oluyor mu, bunun yanı sıra zararları var mı, nasıl uygulanır? Jawline topu ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberimizde.

Jawline, çene hattının daha çıkıntılı ve keskin bir duruşa sahip olması için yapılan bir estetik işlemidir. Bu işlem sonucunda kişiye daha orantılı ve simetrik bir yüze sahip olabileceği vaadinde bulunulur. Bunun yanı sıra insanlar estetiksiz de bu görünüme sahip olabileceklerini düşünmüşlerdir. Bundan dolayı jawline estetik işleminin muadili olarak gösterilen çene egzersiz topu, fazlasıyla rağbet görmüş ve konuyla ilgilenenlerin gündeminde işe yarayıp yaramayacağına ve nasıl kullanılacağına dair önemli bir yer edinmiştir. Bu egzersiz topunun temel amacı ise çenedeki kasları aktif hale getirerek görünürlüğü arttırmaktır.

Jawline nedir ve Jawline nasıl yapılır? Jawline dolgusu geçici midir?İLİŞKİLİ HABERJawline nedir ve Jawline nasıl yapılır? Jawline dolgusu geçici midir?

JAWLİNE TOPU İŞE YARAR MI?

Jawline topunun çene ve yüz kaslarının gelişimine ve güçlenmesine katkı sağladığı ve daha genç bir yüz görünümü elde ettiği söylenmiştir. Aynı zamanda yüzdeki sarkık görüntünün düzelmesine yardımcı olur ve fazla yağları yok ederek yüz incelmesine katkıda bulunur. Elmacık kemiklerinin de daha belirgin olmasını sağlar.

JAWLİNE TOPU NASIL KULLANLIIR?

Birçok marka tarafından zayıf, orta ve sert olmak üzere üç ayrı şekilde satılan bu ürünün kullanma kılavuzu her markaya göre değişebilmektedir fakat genel kullanım şu şekildedir:

  • Jawline topu ağız içine alınır ve yerleştirildiğinden emin olduktan sonra 10 saniye boyunca ısırılarak çeneden yukarı doğru baskılanır.
  • Bu uygulama 15-30 tekrar 3-4 set şeklinde gerçekleştirilir. Çenede ağrı hissedildiğinde ara verilmelidir.
  • İyi bir sonuç alabilmek minimum 6 hafta her gün uygulanmalıdır.

Yüz germe bandı nasıl kullanılır? Yüz germe bandı kullananlar memnun mu?İLİŞKİLİ HABERYüz germe bandı nasıl kullanılır? Yüz germe bandı kullananlar memnun mu?

JAWLİNE TOPUNUN ZARARLARI VAR MI?

Faydaları olduğu kadar bazı zararları da bulunmaktadır. Bunlar:

  • Baş ağrısı: Yapılan bilimsel araştırmalar uzun süreli çiğnememenin baş ağrısına yol açabileceğini söylemiştir.
  • Diş sorunları: Zayıf ve hassas dişlere sahip bireylerde durumun şiddetini daha da arttırabileceği söylenmiştir.
  • Eklem bozuklukları: Uzun süreli çiğnemenin çene ekleminde ve kaslarda bozulmalara yol açabileceği belirtilmiştir.

Çene egzersiz toplarının size göre olmadığını düşünüyorsanız alternatif olarak sakız çiğneyerek de çene kaslarınızın gelişimine katkı sağlayabilirsiniz.

Kamuflaj modası nedir? Kamuflaj desenli giyim tarzı nasıl oluşturulur? Kamuflajla ne giyilir?

İLİŞKİLİ HABER

Kamuflaj modası nedir? Kamuflaj desenli giyim tarzı nasıl oluşturulur? Kamuflajla ne giyilir?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0