Dünyaca en ünlü moda markaları hangileri? Dünyanın en popüler moda markası nedir?

Lüks ve zengin bir bakış açısıyla moda dünyasının devleri arasına adını yazdıran bazı markalar, tarih boyu trendleri belirleyen ve yönlendiren otoriter bir figür olarak karşımıza çıkıyor. Peki dünyanın en ünlü moda markaları hangileri? İşte her parçayla moda tutkunları başta olmak üzere kitleleri peşinde sürükleyen dünyaca ünlü moda markaları...

Asırlardır köklü bir zenginliği içerisinde harmanlayan moda endüstrisinde sayısız stil ve markayla karşılaşıyoruz. Özellikle bazı markalar yalnızca isimleriyle dahi üst sınıfı ve lüksü sembolize ediyor. Son yıllarda marka logolarının daha büyük kullanılması ve ürünlerin üzerinde birden çok yerde yazılması ürünün malzeme ya da tasarım kalitesinden çok 'isim' kalitesini gözler önüne seriyor. 80'lerde hip hop kültürüyle başlayan "name-dropping" yani Türkçe anlamıyla "nam, isim takıntısı" bazı markaları ön plana çıkarıyor. Peki ama bu bahsedilen 'markalar' hangileri? Gelin, tasarımlarıyla sektörde öncü bir role bürünen ve moda dünyasına yön veren bu markaları mercek altına alalım.

Western giyim tarzı nedir? Kovboy tarz nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERWestern giyim tarzı nedir? Kovboy tarz nasıl yapılır?

  • CHANEL

Moda dünyasının en ünlü markalarından biri olan "Chanel", yalnızca kıyafetler ya da aksesuarlarla değil meşhur No 5 parfümüyle de adından sık sık söz ettiriyor.

Chanel No 5

Chanel No 5

Zamansız, klasik ve zarif tasarımlarıyla ismini inşa edilen Chanel, 1010 yılında Gabrielle Coco Chanel tarafından kurulmuştur. Fransız bir marka olan Chanel, klasik çanta tasarımlarıyla da kadınların hayallerini süslüyor.

Chanel

Chanel

  • DIOR 

Christian Dior tarafından 1946 yılında kurulan "Dior", lüks hissini alıcılarına her daim hissettirerek bu markayı tercih edenlere 'ayrıcalıklı' olma şansını sunuyor. Markanın en ünlü parçaları ise Bar Jacket ve Miss Dior çantası.

Dior

Dior

Yenilikçi bakış açısına da sahip olan marka, 2023 Sonbahar koleksiyonunu Kahire'deki Gize Piramitleri'nde tanıtarak moda tarihine geçen bir gösteriyle fırtınalar estirmişti.

Dior Jennifer Lawrence

Dior Jennifer Lawrence

  • BALENCIAGA 

"Moda Titanı" olarak anılan Cristobal Balenciaga tarafından kurulan "Balenciaga", sıra dışı tasarımları ve kalıpları yıkan bakış açısıyla öne çıkıyor. Günlük tasarımlarda yer alan gösterişli ve avangart detaylara yer veren bu marka, özellikle ünlülerin sokak stilinde sıklıkla karşımıza çıkıyor. 

Balenciaga

Balenciaga

  • BALMAIN

İnce işçilikle tasarlanmış militer ceketleri ve feminenliği temel alan bakış açısıyla geçmişten günümüze en köklü markalardan biri olan İkonik Fransız moda evi "Balmain", 1945 yılında Pierre Balmain tarafından kurulan markanın tasarımlarına günümüzde Fransız tasarımcı Olivier Rousteing imza atıyor. Cesur desenler ve gösterişli parçaların kullanıldığı Balmain, uzun yıllardır moda sektörünün temel isimlerinden birini oluşturuyor.

Balmain

Balmain

UFAK BİR BİLGİ: Rousteing, Balmain'ın başına geldiği 2011 yılında henüz 24 yaşındaydı.

  • GIVENCHY

Klasik güzellik anlayışına açıkça hitap eden "Givenchy", Hubert de Givenchy tarafından kurulmuştur. 1950'li yıllarda moda dünyasında otoriter bir konumda olan marka, şimdilerle Matthew Williams'ın tasarımlarıyla modaseverlerin karşısına çıkmaktadır. Sokak stillerinin vazgeçilmezi haline gelen Givenchy, sokak stilinde idddialı ve çarpıcı bir görünümle adından sıklıkla söz ettiriyor.

Givenchy

Givenchy

  • HERMES 

Fransız efsanesi "Hermes", özel tasarımları ve prestij sahibi bakış açısıyla moda dünyasının en önemli isimlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. 1981 yılında adını İngiliz aktris Jane Birkin'den alan ikonik "Birkin" ve "Kelly" isimli çantalarıyla fırtınalar estiren marka Madonna, Elle MacPherson, Kim Kardashian, Victoria Beckham, Nicole Kidman ve Julianne Moore gibi birçok yıldızın favorisi.

Hermes

Hermes

  • CELINE

1945 yılında Celine Vipiana tarafından kurulan "Celine", uzun yıllardır moda otoritelerinden sokaktaki modaseverlere kadar birçok kişinin beğenisini kazanıyor. Çabasız bir şıklığı altın tepside sunan marka sade, olgun ve feminen bir çizgiyi esas alıyor. Zamansız her dönem ve her stildeki kadına hitap eden parçaların ön plana çıktığı marka minimal tasarımlarıyla adından söz ettiriyor.

Celine

Celine

  • ISABEL MARANT

Günümüzde Parizyen stilin en önemli temsilcilerinden biri olan Isabel Marant, 1994 yılında ismiyle aynı adı taşıyan markasını kurdu. Rahat, konforlu, özgür ve dikkat çeken bir bakış açısını markasına yansıtan Isabel Marant, günlük giyimde adeta bir kurtarıcı rol üstleniyor.

Isabel Marant

Isabel Marant

Natürel tonlarda monokrom görünümlerle büyük beğeni toplayan marka, bir dönem topuklu sneaker ayakkabılarıyla büyük sükse yakaladı.

 Isabel Marant sneaker

Isabel Marant sneaker

  • PRADA

Sofistike ve lüks ürünleriyle adından söz ettiren Prada, 1913 yılında Mario Prada ve kardeşi Martino tarafından Milano'da kurulmuştur. Yeniliğe ve ikna edici tasarımlara odaklanan marka, moda dünyasında otoriter bir figür benimsemektedir.

Prada

Prada

Asyatik stil dekorasyon nedir? Asyatik stil dekorasyon nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Asyatik stil dekorasyon nedir? Asyatik stil dekorasyon nasıl yapılır?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0