Lüks otellerin temizlik için kullandığı yöntemler

Binlerce insanın konakladığı beş yıldızlı otellerin temizlik konusunda kullandığı pratik yöntemleri sizler için derledik...

Beş yıldızlı otellerin kirlileri nasıl ilk günkü hale getirdiğini biliyor musunuz? İşte 5 yıldızlı otellerin pratik temizlik sırları...

Çamaşır makinesini ağzına kadar doldurmayın

Çamaşır makinesinde en ideal yıkama yöntemi, makinenin kapasitesini yüzde 80 kullanmaktır. Makineye çok fazla çarşaf koyarsanız, kirlileriniz düzgün yıkanmaz. 

Sıcaklığı doğru ayarlayın

Çamaşırların yıpranmadan temizlemenin en ideal sıcaklığı, 40 ile 60 derecedir. Çamaşırlarınızı çok sıcak suda yıkarsanız kumaş zarar görebilir. 

Lekelere serpin ve sonra yıkayın

Çamaşırlarınızdan kahve ve kan gibi zor lekeleri çıkarmak için, kirli çamaşırlarınızı tuzlu suyun içine yatırın ve 1 saat bekletin. Lekeler çıktığında çamaşırları yıkamanız yeterli olacaktır. Çamaşırlarınızdaki sarı lekelerin gitmesi için, deterjanı koyarken yarım bardak karbonat ekleyin. Böylece hem lekelerden kurtulacak hem de kötü kokulardan kurtulmuş olacaksınız. 

Çamaşırları hızlı kurutmak için...

Uzmanlar yıkanan çamaşırları güneşte kurutarak, aslında kıyafetlerin ömrünü kısalttığını söylüyor. Bu nedenle kurutma makinelerini öneriyor. Yeni yıkanmış çamaşırları en hızlı kurutma yöntemi tenis topu. Tenis topu özellikle havlularınızı hızlıca kurutup, yumuşamasını sağlayacak.

Evde kurutma makinesine sahip değilseniz; o zaman havlularınızı yıkadıktan sonra tenis topunu makinenin içine atın ve daha sonra tekrar kurutma modunda çalıştırın. 

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 1

Benn. 6 yıl önce

sakın ha. top makine tamburuna zarar verir.

Toplam 1 beğeni