Erimiş plastik lekesi nasıl temizlenir?

Fırında unutulan plastik kabın erimesi ya da ocaktaki sıcak bir şeye değerek eriyen plastikler her kadının korkulu rüyasıdır. Peki böyle durumlarda ne yapılması gerekir?

Eriyen plastiği kesinlikle silmeye çalışmayın. Bu işlem plastiğin etrafa yayılmasına neden olur. Bunun yanı sıra ince bir tabaka halindeki erimiş plastiği çıkarmak tabaka halindeki plastiği çıkarmaktan daha zordur. 

Plastiği temizlemeye başlamadan önce iyice soğuması için bekleyin. Elle dokunulabilir hale geldiğinde üzerine buz küpleri koyarak soğumaya bırakın. Buz, plastiğin yüzeyden daha kolay çıkmasına yardımcı olur.

Buzlar eriyince bir metal spatula ya da bıçak yardımıyla plastiğin kenarından yavaşça kaldırın.Bu aşamada çıkmayan küçük parçaları metal spatula ya da jiletle kazıyabilirsiniz. 

Parça halinde olmayan sıvanmış plastikler içinde tiner kullanabilirsiniz. Plastiği güzelce temizledikten sonra yüzeyi sirke ve karbonat karışımı ile güzelce temizleyin. Bu sayede hem ufak kalıntılardan hem de tiner kokusundan kurtulmuş olursunuz. 

BİR YORUM YAPIN 6

Biri 1 yıl önce

Düzleştirici ye pilastik yapıştı nasıl çıkar

Funda 2 yıl önce

Tarti üzerine plastik yapıştı nasil temizlerim

Toplam 1 beğeni

Nil 4 yıl önce

Peki plastik kokusu nasıl geçer yine sirke ile temizlemek mi gerekir?

Toplam 1 beğeni

Meltem 4 yıl önce

Merhaba ben elektrikli ocağın üstüne plastik koydum ve eridi sonra soğudu tabi. Ancak cıkaramıyorum. Buzu ocağa uygulasam temizlendiğinde Ocak bozulmuş olmaz değil mi

Toplam 1 beğeni

Meltem 4 yıl önce

Yok ama buzu torbaya koyup yapılabilirmiş direkt temas etmesin diye ya da ocagı açıp ısındıkça spatula ile kazımayı da duydum biraz koku yapar ama ise yarayabilir

Toplam 2 Beğeni

Selim 4 yıl önce

Aynisi dun banada oldu yapabildin mi?

Toplam 2 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun