Süet ayakkabı nasıl temizlenir?

Şıklığıyla her zaman tercih edilen süet ayakkabıların tek sorunu temizliğinin yapılmasıdır. İşte en kolay süet ayakkabı temizleme yöntemi

Süet ayakkabıları yıkamak yapılabilecek en büyük hatadır. Yıkandığı zaman süet ayakkabının kumaşı sert bir hale gelecektir. Oldukça hassas olan süet ayakkabılar için ıslak bezle temizlikte uygun değildir. Yağmur, kar gibi sulu hava olaylarıyla temas dahi süet ayakkabıların modelini ve kalitesini bozacaktır.

Süet ayakkabı silinir mi?

Süet ayakkabınızda küçük lekeler varsa bunun için ıslak bez değil süet ayakkabı spreyi kullanmanız en uygunudur. Eğer ayakkabınız açık renge sahipse süet ayakkabı zımbarası kullanmakta yanlış olacaktır.

Süet ayakkabı boyanır mı?

Çeşitli sebeplerle süet ayakkabınızın renginde solma gözlemliyorsanız ayakkabınızı süet ayakkabılara özel boyalarla boyayabilirsiniz. Boya işleminden önce muhakkak süet temizleme spreyi kullanılmalı. 

Süet ayakkabının günlük rutin temizliği için en uygun malzeme süet silgisidir. Ayakkabıda oluşan günlük deformasyonları süet silgisi ile yok edebilirsiniz.

Süet ayakkabı temizlik ve bakımı

Oldukça hassas olan süet ayakkabıların temizliğinde kendisine has özel materyaller kullanılması ayakkabının bozulmaması için en uygunudur. Bu malzemeler süet zımparası, nemli bez, süet ayakkabı spreyi ve süet ayakkabı fırçasıdır.

BİR YORUM YAPIN 0