Banyo temizliğinde dikkat edilmesi gerekenler

Banyo temizliği yaparken bazen temizlemek yerine bilmeden bakteri üretebilecek davranışlarda bulunabilirsiniz. İşte banyo temizliğinde yapılan dört hata...

Evde temizliğine özen gösterilen yerlerden biri banyo temizliğidir. Ancak banyo temizlerken bazı hatalar yapılabilir. 

İşte o hatalar...

1- Aynalar

Banyo aynaları temizlenirken asla yukarıdan aşağıya silinmemelidir. Aynalar yukarıdan başlayarak  S şeklinde aşağıya doğru mümkünse mikrofiber bir bezle silinmelidir. Eğer mikro fiber bir bez yoksa gazete kağıdı ile silinmelidir. 

-Duşakabinler

Duşakabinler temizliği en zor olan bölgelerden biridir. Özellikle duş yapıldıktan sonra üstlerine sıçrayan su damlaları  lekelere neden olur. Bu lekelerden kurtulmak için duşakabinleri mikrofiber bir bezle ve camlarınızı sildiğiniz deterjanla silmeniz gerekir. 

3-Havlular

Duştan sonra havlularınızı asla yeniden banyoya asmayın. Duş yapıldıktan sonra havlular mutlaka balkona asılmalı ve kuruması beklenmeli. Duştan sonra banyoya asılan havlular banyonun nemli havasıyla bakteri üretmeye başlar. Bunun önlemek için banyonuzu duş sonrası havalandırın ve havluları dışarı çıkarın. 

4-Tuvalet fırçası

Tuvalet fırçasını kullandıktan sonra sakin kabına tekrar koymayın. Tuvalet fırçasını kullandıktan sonra kuruması için bekleyin daha sonra kabının içine koyun. 

BİR YORUM YAPIN 0