Kozmetik ürünlerinin ömrü nasıl uzatılır?

Çok çabuk bozulan kozmetik ürünlerinizin bakımlarına özen göstererek kullanım ömrünü uzatabilirsiniz...

Bazen makyaj malzemelerinizi ve kremlerinizi bitiremeden atmak zorunda kalırsınız. Çünkü kreminizin dokusu değişir, ojeniz kurur ve maskaranız sertleşir. Artık hepsinin dayanıklılığını arttırmak çok daha kolay.

İşte sevdiğiniz ürünlerin ömrünü uzatma yolları;

- Yüz ve vücut kremlerini kullanmadan elinizi yıkarsanız, kremlerdeki bakteri oluşumunu önlemiş olursunuz. Kremler sıcak havalarda renk ve doku değişimine uğrayabilir. Kremlerinizi soğukta muhafaza etmelisiniz. Ayrıca kremlerle işiniz bittiğinde kapaklarını sıkıca kapatmalısınız. Aksi halde kremler havayla temas eder ve oksitlenmeye başlar.

- Oje şişesinin ağzını her kullanımdan sonra aseton ile temizlerseniz kapağını daha kolay açıp kapatabilirsiniz. Ojenizin kapağını sıkıcı kapatırsanız kurumasını önlemiş olursunuz. Ayrıca ojeleri de kremler gibi soğukta muhafaza etmelisiniz. Eğer ojeniz yoğunlaşmaya başladıysa üzerine iki damla aseton ekleyerek eski haline döndürebilirsiniz.

- Rujunuzu uzun süre kullanmadan makyaj çantanızda bekletmemelisiniz. Çünkü rujlar düzenli kullanıldıklarında ömürleri uzar. Tüplü dudak parlatıcı ve rujlarınızın da ağzını her kullanımda temizlemeyi unutmamalısınız.

- Maskaranızı asla çalkalamamalısınız çünkü içindeki hava ve bakterilerin dibe çökmesini sağlarsınız. Ayrıca maskarınızı açıp kapatırken de çok hızlı olmalısınız.

- Göz kalemlerinizin uçlarını sık sık kalemtraşla açarsanız temizlenmesine yardımcı olursunuz. Ayrıca kalemin kapağının kapanmasına engel olan küçük parçacıkları da temizlemelisiniz. Aynı yöntemi likit eyelinerlarda da uygulayabilirsiniz.

- Fondöten kullanımında hijyen çok önemlidir. Fırçayı uygulayacağınız ürünün temiz olması gerekir. Aksi takdirde fondöteniniz bozulabilir. Ayrıca tüplü ve pompalı fondötenler daha uzun ömürlüdür. 

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0