Hamster bakımının püf noktaları

Evinizde rahatlıkla Hamster büyütmek için bakımıyla ilgili bilmeniz gereken püf noktaları sizler için sıraladık...

Evinizde bakmak istediğiniz evcil dostunuzun 'Hamster' olması yönünde karar verdiyseniz, bakımıyla ilgili dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar var. Peki, Hamster bakımıyla ilgili bilinmesi gerekenler neler? İşte yanıtı...

HAMSTER EVDE NASIL BESLENİR?

Evinizdeki Hamster'a meyve ve sebzeler verebilirsiniz. Meyvelerden muz, karpuz, çilek, erik, armut ve üzümü çok severler. Meyveleri verirken az vermeye çalışın çünkü Hamsterların şeker hastalığına yakalanma riskleri vardır.

Sebzelerden de brokoli, ıspanak, haşlanmış bezelye, havuç, salatalık ve taze fasulyeyi verebilirsiniz.

Hamsterlara, petshoplarda satılan yemleri verebilirsiniz. Tohum ve tahılların karışım mamalarda satılıyor. Bu mama paketlerinden yedirebilirsiniz.Ancak hamsterların her gün suyunu değiştirmeyi unutmayın.

HAMSTERİN KAFESİ NASIL TEMİZLENİR?

Kafesin içini temizleyene kadar Hamsterı bir kutuda güvenli bir şekilde bekletebilirsiniz. Hamster'ı oyalamak için kutunu içine birkaç oyuncak atabilirsiniz. O orada oynarken siz de rahatlıkla kafesin içini temizleyebilirsiniz.

Kafesin içini temizlemek için çamaşır suyu, deterjan kullanmayın. Ilık su ve sabunla temizleyin.Su kabını da iyice temizleyin. Evinizin nasıl hijyen olmasını istiyorsanız aynı şekilde kafesin içini de bu şekilde temizleyin.

Kafesin içine serdiğiniz yatak takımlarını çıkarın ve yerine temizini serin. Hamsterların yemek saklamalarını istemiyorsanız yatakları sık değiştirerek ona engel olabilirsiniz.

Öğrenci evleri için pratik bilgiler

İLİŞKİLİ HABER

Öğrenci evleri için pratik bilgiler
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0