İlk yardım çantasında bulunması gerekenler! İlk yardımda çantasında zorunlu olan malzemeler

İlk yardım, kaza ve yaralanmalarda sonucunda hasta veya yaralıların en yakın hastaneye götürülene kadar ki geçen zaman aralığında yapılan ön yardım uygulaması olarak adlandırlı. "Yasemin.com" ekibi olarak ilk yardım çantanızda bulundurmanız halinde hayatınızı kolaylaştıracak pratik çözümleri sizlerle paylaşıyoruz.

Her gün trafiğin içinde binlerce araç seyir halinde oluyor. Özellikle büyük şehirlerde büyük trafik hareketliliği yaşanıyor. Arabaların son dönemlerde artmasıyla birlikte şehirlerarası yolculuklarda da sürekli arabalar hareket içinde olmaktadır. Bu araçların düzenini sağlamak için uygulaması zorunlu olan kurallar bulunuyor. Trafik kuralları adı verilen bu maddeler, yalnızca araçların birbirleri arasındaki düzeni değil, kendi içlerindeki düzeni de sağlamaya da yönelik olarak hazırlanmıştır. Örneğin birçok aksiliğe ya da kazaya karşı, araçlarda ilk yardım çantası bulunması hem zorunlu hem de en önemli zorunluluklardan biridir. Ayrıca bu ilk yardım çantalarının içinde bulunması gereken zorunlu ilk yardım malzemelerine dikkat edilmesi gerekiyor. Bu çantalarda hangi ilk yardım malzemelerinin yer alacağı da yönetmeliklerle birlikte belirlenmiştir. Bu malzemelerin zorunlu tutulmasındaki amaç, kaza vb. olumsuz durumlara karşı sürücüleri, araçtaki diğer kişileri ve yayaları koruma altına almak içindir. Daha doğrusu herhangi bir kaza durumunda sağlık görevlilerinin işini kolaylaştıracak ve can güvenliğini sağlayacak şekilde ilk yardım uygulamalarına müdahale etmesini sağlamak içindir. Peki, araçlarda zorunlu ilk yardım çantalarında hangi malzemelerin bulunması gerekiyor.?  "Yasemin.com" ekibi olarak ilk yardım çantanızda bulundurmanız halinde hayatınızı kolaylaştıracak pratik çözümleri sizlerin bilgisine sunuyoruz.

İlk yardım çantasında bulunması gerekenler nelerdir

İlk yardım çantasında bulunması gerekenler nelerdir

İLK YARDIM ÇANTASINDA BULUNMASI GEREKENLER 

⇒ Turnike: Kol, bacak ve bunlar gibi yerlerde oluşan kanamaları durdurmak için kullanılır. Mutlaka bulundurulması gereken bir gereçtir.

 Steril gazlı bez: Oldukça ince gözenekli ve pamuktan yapılmış yarayı steril etmek ve mikrop kapmasını önlemek için kullanılır. En az 5 adet bulundurunuz.

Büyük sargı bezi: Yara üzerindeki gazlı bezin yerinde durması için ve kırıkların sarılmasında kullanılmak amaçlı en az 2 adet taşınmalıdır.

Hidrofil pamuk: Pansumanın önemli bir parçası olarak gazlı bezin üstüne uygulanır. Gazlı bezden sızan kanın akmasına engel olur.

 Plaster: Tek bir yüzeyi yapışkan bir banttır. Yara üzerine konulan gazlı bezin yerinde sabit durmasını sağlar ve sargı bezinin açılmasını önler.

Plastik örtü: Bu örtünün bir yüzü parlak turuncu ve ışık yansıtıcı özelliğindedir. Yaralının altına ya da üstüne örtmek için kullanılır. 

Plastik eldiven: Yaraya müdahale ederken ellerinize enfeksiyon bulaşmaması ve yaranın mikrop kapmaması için takmanız gerekmektedir.

El feneri: Karanlıkta ilk yardım yaparken yarayı daha net görerek işlem yapmanızı sağlayabilir.

Makas: Yaralının kıyafetini kesmek için kullanılmaktadır. Makasın yapısı paslanmaz çelikten olmasına dikkat ediniz.

 Üçgen sargı: Oldukça pratik bir sargı bezi olan üçgen sargı, eşkenar üçgen biçiminde hazırlanan sargı bezidir. 

Esmark bandı: Kol, bacak ve benzeri yerlerdeki yoğun kanamalarda, kanı durdurmak için esmark bandı kullanmanız gerekir. Kanayan yerin üst kısmını bu bantla sıkıca sarınız. 

Yara bandı: Anlık yaralanmalarda (çizik ve küçük kanamalarda) kullanmanız için yara bandını taşımanız gerekir.

Tentürdiyot: Yaranın mikrop kapmasını önler. Mikrop ve bakterilerin en kısa yoldan ölmelerini sağlar.

Uyarı: Mutlaka ilk yardım çantasında ilk yardım kitabı bulundurunuz. Ne işe yaradığını bilmediğiniz malzemelerin nasıl kullanıldığını öğrenerek doğru bir ilk yardım uygulamış olursunuz.

ZORUNLU OLMASA DA ARABANIZDA BULUNMASI GEREKEN MALZEMELER

⇒ Not defteri,

⇒ İlk yardım kitapçığı,

⇒ Kalem,

⇒ Şişe su, Çakı,

⇒ Dermatol yara tozu,

⇒ Yanık merhemi,

⇒ Islak mendil,

⇒ Peçete

Hafızlık nasıl yapılır, hafızlığa başlama yaşı kaç? Evde hafızlık eğitimi ve Kuranı ezberleme

İLİŞKİLİ HABER

Hafızlık nasıl yapılır, hafızlığa başlama yaşı kaç? Evde hafızlık eğitimi ve Kuranı ezberleme
Masumlar Apartmanı adresi nerede? Masumlar Apartmanı nerede çekiliyor?

İLİŞKİLİ HABER

Masumlar Apartmanı adresi nerede? Masumlar Apartmanı nerede çekiliyor?
İnternetten pandemi döneminde dekorasyon alışverişi arttı!

İLİŞKİLİ HABER

İnternetten pandemi döneminde dekorasyon alışverişi arttı!

BİR YORUM YAPIN 5

elfxq 4 ay önce

ıstanbul depremı olcagı ıcın yapmaya koyuldum

HÜSEYİN 1 yıl önce

çok iyi ödevimi sizin sayenizde yaptım

fatma zümra TURAN 3 yıl önce

Bende denicem inşallah İzmir'e bir daha deprem olmaz. AMİN İNŞALLAH

Toplam 1 beğeni

eren 5 yıl önce

valla ok güzel ödevim vardı yaptım çok iyi valla size öneririm

Toplam 3 beğeni

elif sena 4 yıl önce

aynen benimde sınavım vardı burdan ona çalıştım inşaallah 100 alırım ...........AMİN........AMİN

Toplam 0 Beğeni