İnternetten pandemi döneminde dekorasyon alışverişi arttı!

Pandeminin etkisiyle birlikte özellikle dekorasyon alanında online alışerişlerde artışlar görünmeye başlandı. Ticaret Bakanlığı'nın hazırladığı rapora göre, % 95 oranında bir artış söz konusu bulunuyor. Peki dekorasyon alışverişinin istatiksel sonuçları nasıl?

Dünya üzerinde her yıl 15 milyondan fazla insan, dekorasyona yönelik alışverişlerini internet üzerinden gerçekleştiriyor. Sadece Türkiye özelinde bakıldığında, Covid-19 salgını sebebiyle ev-bahçe ve mobilya türü ürünlerin satışları, 2020 yılının ilk yarısında % 95 oranında arttı. Bu süreçte verilen siparişlerin % 68'inde taksit seçeneği kullanıldı. Bu seçenekte en çok ev dekorasyon ürünleri kullanıldı. Ticaret Bakanlığı tarafından paylaşılan 2020 yılı ilk 6 ayına ait e-ticaret verilerine göre; Türkiye'de e-ticaretin büyümesine dair genel ve sektörel istatistikler yer aldı. Raporda yer alan bilgiler şu şekilde:

- Mobilya ve ev tekstili kategorisinde yer alan ev-bahçe ürünleri, 2019 yılının aynı dönemine oranla internet alışverişlerinde % 95 oranında arttı. Satışlardan edinilen mali kazanç 2,1 milyar liraya ulaştı.

- Sektörel bazda bakıldığında, alışverişlerde taksit seçeneğinin kullanımı en çok ev mobilya ve dekorasyon ürünlerinde oldu. Bu kullanım yüzdelik oranda 68'e ulaştı. Ev mobilya ve dekorasyon ürünlerini, % 45 ile beyaz eşya alışverişi takip etti.

'MOBİLYA SATIN ALIMINDA DİJİTALİN ROLÜ'

Google tarafından ‘Mobilya Satın Alımında Dijitalin Rolü’ adlı bir rapor hazırlandı. Bu raporda, 'Mobilya alışverişini online olarak yapan tüketicilerin, mağazalardan alışveriş yapan tüketicilere kıyasla daha hızlı satın alma kararı aldıkları bilgisi' yer aldı. Aynı raporda, 'Sadece ürün temininde sağlanan kolaylıklarla değil fiyat karşılaştırma, marka sorgulama ve tüketici deneyimlerini görüntüleme gibi araştırma imkanları sebebiyle de mobilya alışverişlerinde online mağazaların tercih edildiği' bilgisi yer alıyor. 

Yılın ilk yarısında e-ticaret hacmi 91 milyar 700 milyon liraya ulaştı. Trend Mobilya Kurucu Ortağı Murat Erat konuyla ilgili olarak, 'Dünya genelinde her yıl 15 milyondan fazla tüketici mobilya alışverişini online olarak yapıyor. Avrupa mobilya pazarında 2020 yılının sonunda toplam gelirin yüzde 9'unun online satış kanallarından elde edilmesi bekleniyor. ‘Ev mobilya ve dekorasyonu’ gibi ürün gruplarına yönelik internetten yapılan aramalar son yıllarda yüzde 100'ün üzerinde arttı. Şartlar da mobilya sektörünün dijital mecralarda büyüyeceğini gösteriyor.' ifadelerini kullandı.

Erat, 'Pandemi döneminde dekorasyon ve bahçe ürünleri haricinde yalnızca online mobilya sektörü satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 169 artış gösterdi. Minimal ve sade tasarıma sahip modern mobilyaların yaşam alanlarının dekorasyonunda daha çok tercih edildiğiniz görüyoruz. Özellikle e-ticaretin içine doğan genç kuşağın modern mobilya beğenisinin de katkısıyla yıl sonuna kadar Türkiye’deki online mobilya alışverişlerinin 2019’a göre 2 katına çıkacağını öngörüyoruz.' açıklamasında da bulundu.

İlk yardım çantasında bulunması gerekenler! İlk yardımda çantasında zorunlu olan malzemeler

İLİŞKİLİ HABER

İlk yardım çantasında bulunması gerekenler! İlk yardımda çantasında zorunlu olan malzemeler
Halit Özgür Sarı Kırmızı Oda'da neden yok? Halit Özgür Sarı kimdir?

İLİŞKİLİ HABER

Halit Özgür Sarı Kırmızı Oda'da neden yok? Halit Özgür Sarı kimdir?
Terrazzo nedir? Terrazo zemin hakkında bilinmesi gerekenler

İLİŞKİLİ HABER

Terrazzo nedir? Terrazo zemin hakkında bilinmesi gerekenler

BİR YORUM YAPIN 0