Sardunya nasıl bakılır?

Latincede ‘Pelargonium’ adı verilen Sardunya, her türlü ortamda yetişebilir. Dayanıklı ve bakımının kolay olmasından ziyade çok güzel bir görüntü resmettiği için ev çiçekleri arasında oldukça fenomendir. Sardunya evde nasıl yetiştirilir? Sardunyanın bakımı hakkındaki tüm bilgiler sayfamızın içeriğinde...

Sardunya aydınlık ortamı sevdiği gibi yarı gölge ortamları da sevmektedir. Sabah veya akşam güneş alan balkonlarda sardunyaların bakımı evde bakıma nispeten zahmetsiz olabilir. Genellikle kırmızı, pembe, beyaz ve turuncu renklere sahip olan Sardunya çiçeğinin bakımı nasıl yapılır? Evde nasıl yetiştirilir? Bakımında nasıl bir yöntem izlenir? Merak edilen yanıtlar için sayfamıza göz atınız...

Sardunya çiçeğinin bakımı

Sardunya çiçeğinin bakımı

SARDUNYA BAKIMI

Sardunya güneş sevmesine rağmen yaz aylarındaki çok fazla sıcaklara karşı düzenli olarak yeterli miktarda sulanması gerekir. Bunun haricinde standart seyreden yaz sıcaklıklarında i haftada 3 kere sulanması yeterlidir.

Sardunyaların kendi toprağına ekilen çelik yüksek sıcaklardan muhafaza edilmelidir ve toprağı düzenli ölçüde nemli tutulmalıdır.

Sardunya bakımı

Sardunya bakımı

Sardunya dayanıklı olması nedeniyle kış boyunca direk yoğun kar ve sert rüzgara maruz kalmadığı korunaklı ortamlarda sağlığını muhafaza edebilir. Bununla beraber 5 derece altına düşen soğuklar yapraklar için hasar verici olabilir.

-  Sardunya toprağının bakımı sırasında kökleri tutan toprağın parçalanmamasına dikkat ederek yeni gübre ile karıştırdıktan sonra tekrar saksıya yerleştiriniz.

BİR YORUM YAPIN 1

Fatmanur 2 yıl önce

Enn sevdiğim çiçek...