Patlıcan nasıl közlenir? Evde patlıcan közlemenin püf noktaları

Yaz mevsiminin vazgeçilmez sebzesi olan patlıcan, birçok yöntemle sofralarda yerini alıyor. Ancak herkes tarafından çok sevilen ve farklı bir lezzet olmasıyla dikkat çeken patlıcan közlemesi özellikle mangalda sık sık yapılır. Evde yapımı zor olduğu düşünülen patlıcan közlemesinin tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Püf noktalarıyla beraber patlıcan közlemesinin tarifi haberimizin detaylarında.

Türk mutfağında uzun yıllardır varolan patlıcan közlemesinin en vazgeçilmez şekli tabii ki mangalda yapılanıdır. Patlıcanlar geçmeye başlayan köz ateşinde, ızgara üzerinde sürekli çevirerek pişirilir. Bu yöntemle közlenmiş patlıcanın diğerlerine olan tat farkı, mangal közünden aldığı tütsü aromasından gelir. Közlenmiş patlıcan konservesi bir seçenek olsa da evde yapılmış bir patlıcan közlemesinin yerini tutmaz. Patlıcanlarınızı elektrikli ocak üzerinde de közleyebilirsiniz. Patlıcanı sap kısmından tutup direkt sıcak elektrikli ocağın üzerinde yerleştirin. Çevirerek közleyin. İstediğiniz yumuşaklığa gelince ocaktan alın. Aynı işlemleri bir şiş yardımıyla da yapabilirsiniz. Peki evde patlıcan közlemesi nasıl yapılır? Patlıcan közlemesinin püf noktaları nelerdir? 

En kolay patlıcanlı pilav nasıl yapılır? Patlıcanlı pilav yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay patlıcanlı pilav nasıl yapılır? Patlıcanlı pilav yapmanın püf noktaları

  • OCAKTA PATLICAN KÖZLEME:

Patlıcanları közlemeye başlamadan önce güzelce yıkayıp kurulayın. Üzerinde su bırakırsanız patlıcanların kabuğu istediğiniz gibi çıkmayacaktır.

Bir çatal yardımıyla üzerinde minik delikler açın.

Patlıcan nasıl kurutulur? Kuru patlıcan dolmasının en kolay tarifiİLİŞKİLİ HABERPatlıcan nasıl kurutulur? Kuru patlıcan dolmasının en kolay tarifi

Ocağın üzerine sacı koyun. Patlıcanları yerleştirip ocağı harlı ateşte açın. Elinizin yanmaması için bir maşa yardımıyla patlıcanları döndürerek pişirin.

  • FIRINDA PATLICAN KÖZLEME TARİFİ:

MALZEMELER

İstediğiniz kadar patlıcan
Pişirmek için yağlı kağıt

fırında közlenmiş patlıcan

fırında közlenmiş patlıcan

YAPILIŞI

Patlıcanları güzelce yıkayın. Daha sonra kurulayarak çatalla her yerinden delikler açın.

Ardından yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 

220 derece fırında 30 dakika kadar pişirin. Soğuduğunda kabuklarını soyarak yemeklerinizde kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun...

patlıcan közlemenin püf noktaları

patlıcan közlemenin püf noktaları

FIRINDA PATLICAN KÖZLEMENİN PÜF NOKTALARI

  • - Patlıcanlarınızı fırına koymadan önce mutlaka çatal ile her yerini delmelisiniz.
  • - Patlıcanlarınızı közlerken tepsiye yağlı kağıt sermelisiniz.
  • - Közlediğiniz patlıcanlarınızı soyduktan sonra buzdolabı poşetine koyarak dondurucuya kaldırabilir, istediğiniz zaman buzunu çözdürüp kullanabilirsiniz.
  • - Fırında sadece patlıcan değil aynı şekilde kapya biberleri de közleyebilirsiniz.

közlenmiş atlıcan

közlenmiş atlıcan

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Erva 1 yıl önce

Fırında yapmak için fan mı alt üst ızgaramı yapmak lazım ayarını