Gümüş nasıl parlatılır? Gümüşü eski haline getiren yöntem

Gündelik yaşamda sürekli kullanılan takı olan gümüşler, zamanla kararmaya ve renk atmaya başlayabilir. Peki, gümüşün kararmasına çözüm olarak kullanılması gereken yöntemler neler olmalıdır? İşte, yanıtlar...

Zarif rengi ve duruşuyla bir çok kadının tercihi olan gümüşler, zamanla kararmaya başlamaktadır. Bu durum can sıkıntısı olabilir ancak gümüş parlatma işleminde bir çok yöntem kullanılmaktadır. Bu yöntemlerle gümüş, eski parlak ve canlı haline geri dönmektedir. Peki, gümüşün kararmasına çözüm olarak kullanılması gereken yöntemler neler olmalıdır? işte, gümüş parlatma önerileri...

GÜMÜŞ NASIL PARLATILIR?

- Hayat kurtaran beyazlatıcı grubu arasında ilk akla gelen diş macunlarıdır. Gümüşleri parlatmak için bir pamuğun üzerine diş macunu sürerek bu uygulamayla başarılı olabilirsiniz.

Doğal yöntemlerle gümüş parlatma

Doğal yöntemlerle gümüş parlatma

- Beyaz sirkeli su ve karbonat karışımını uygulayarak kararmış gümüşlerinizi eski haline dönüştürebilirsiniz.

Cam sil

Cam sil

- Cam silme suyu, gümüşü parlatma özelliğine sahip özellikler taşımaktadır. Bir miktar gümüşün üzerine sıkınız ve bir süre bekledikten sonra yıkamaya geçiniz.

- Tuz ve limon karışımıyla gümüşleri kararmış olan bölgelerine uygulayınız. Bu uygulamayla gümüşün renginde açılma göreceksiniz.

Mısır nişastası

Mısır nişastası

- Mısır nişastası gümüşün tüm yüzeyine yayınız. Bir süre bekletiniz. Kararmanın geçip geçmediğini kontrol ettikten sonra durulama yapınız.

- Deterjanlı kaynamış suyun içerisine kararmış olan gümüşlerinizi atınız. Deterjanın üzerinize sıçramaması için dikkatli olmanızda yarar var.

Gümüş nasıl parlatılır

Gümüş nasıl parlatılır

- Doğal beyaz sabun ve amonyak gümüşlerin kararan yerlerine çara olabilir. Eşit miktarda uygulayınız.

Ketçap

Ketçap

- Ketçap gümüş parlatmada en güçlü yöntem olarak belirlenmiştir. Gümüşün üzerine bir miktar ketçap dökerek parlatma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

- Sabunu gümüşün üzerinde gezdirebilirsiniz. Sabun kalıntılarını fırça ile ovalarsanız kararmadan kurtulmanız mümkün olacaktır. Sıvı sabun da ideal bir parlatma yöntemi olacaktır.

Tebeşir

Tebeşir

- Tebeşirle parlatma işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Tebeşiri gümüşün üzerinde gezdiriniz.

Saç kremi

Saç kremi

- Saç kremini gümüşün üzerinde gezdiriniz. Tıpkı sıvı sabun gibi işlev gören saç kremi gümüşü parlatmaya yetecektir.

BİR YORUM YAPIN 1

Celal 4 yıl önce

Değerli hanımlar beyler yıllardır gümüş takı tamiri imalatı ve parlatması yapan bir firmada çalışan biri olarak kısaca özetlemiş olayım bu yazılan yöntemler gümüş temizlemek için tam olarak etkili bir yöntem değildir. Sadece yüzeysel bir temizlik yapmak için olabilir bu yöntemler takıların üzerine yapılan çeşitli kaplama değerli ve yarı değerli taşlara zarar verebilir. Onun için bu takı işiyle alakalı uzman tamir ve yenileme atölyesinde profesyonel yaptırmanızı tavsiye ederim.selamlar.

Toplam 14 beğeni