Soğanın acısı nasıl alınır? Kuru soğan acısı nasıl çıkar?

Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden olan soğan, neredeyse tüm yemeklere, salatalara eklenebilen bir besindir. Tam bir antioksidan kaynağı soğan mideyi rahatsız etmemesi için acısını alabilirsiniz. Nasıl mı? İşte soğanın acısı alan yöntemler haberimizin detaylarında.

Uzmanların vücuda faydalı olduğunu söylediği ve sık sık tüketilmesi gerektiğini vurguladığı soğan içerisindeki C vitamini ve diğer besinler kanserin kontrol edilmesine yardımcı olur ve ayrıca cildi ve saçı güçlendirir. Ayrıca bağışıklık sitemini ciddi oranda güçlendiren soğanı Türk mutfağında tüm yemeklerin içerisinde kullanılırız. Annelerimizin yemeklere lezzet kattığını söylediği soğan, kebap masalarının da vazgeçilmezidir. Sarımsak gibi kokusu ve acılığı olan sebzelerin başında gelen soğanın bu durumdan şikayetçi olanlar için muhteşem bir haberimiz var. Soğanı çiğden tüketilmek istediğinde mutlaka birkaç yöntemle yumuşatılıp acısının alınması gerekiyor. Peki bu nasıl yapılır?

Soğan nasıl doğranır? Soğan doğramanın püf noktaları nelerdirİLİŞKİLİ HABERSoğan nasıl doğranır? Soğan doğramanın püf noktaları nelerdir

SOĞANIN ACISI NASIL ALINIR?

  • Soğanları doğramadan önce süre buzlukta ya da soğuk suyun içinde bekletmek gözlerinizi yakmaya bir nebze olsun engel olacaktır.
  • Doğradığınız soğanları buzlu soğuk suyun içerisine atarak acısının çıkmasını sağlayabilirsiniz. Bu suyun içerisine 1 tatlı kaşığı sirke ve 1 çay kaşığı da tuz atarsanız tüm acılığını alacaktır. 10 dakika kadar bekletip süzdürdükten sonra kullanabilirsiniz.

Soğan turşusu nasıl yapılır? Evde soğan turşusu yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERSoğan turşusu nasıl yapılır? Evde soğan turşusu yapmanın püf noktaları

Bir diğer yöntem ise tuzla ovmak. Bir kabın içerisine aldığınız doğranmış soğanlarınızın üzerine tuz ilave edin. Birkaç dakika bekletin. Ardından da birkaç dakika boyunca ovun. Süzgecin üzerine alıp sudan geçirin ve suyunu akıtın. Bu sayede de acılığı tamamen çıkmış olacaktır.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0