Soğan nasıl doğranır? Soğan doğramanın püf noktaları nelerdir

Mutfakta her yemeğe konulan ve yemeklere verdiği lezzetiyle yemeklerin vazgeçilmez ürünü olan soğan en temel besin kaynağı olan yiyeceklerimiz arasında yer alır. Genelde kadınlar yemek yaparken soğanı doğramakta zorluk yaşarlar. Göz yaşartıcı olduğu için soğanı doğrarken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları bulunuyor. Peki, soğan nasıl doğranır, soğan doğramanın püf noktaları nelerdir?

Türk kültüründe yemeklerde en çok kullanılan ve mutfağımızdaki en vazgeçilmez yiyeceklerinden biri olan soğan içeriğinde barındırdığı kükürt, lif, B ve C vitamini açısından oldukça zengin besin kaynağıdır. Üretim yeri Batı Asya olan soğanın küçüğü ve yeşil yaprakları, Türkiye’de yemeklere tat vermek için kullanılır. Beyaz soğan, kırmızı soğan ve sarı soğan gibi farklı çeşitleri bulunuyor. Her birinin lezzeti farklı olsa da yemeklik doğranan soğanların miktarı çok olduğunda doğraması da bir o kadar zor oluyor. Özellikle kalabalık ailelerde çok yapılan yemekler için fazlaca doğranmak zorunda kalınan soğanı doğrarken uygulayacağınız birkaç teknikle soğan doğramada hem zamandan kazanmış olursunuz hem de daha kolay hale getirebilirsiniz. İşte soğan doğramanın püf noktaları:

Soğan nasıl saklanır? Soğan nasıl muhafaza edilir Soğan saklama yöntemleri İLİŞKİLİ HABERSoğan nasıl saklanır? Soğan nasıl muhafaza edilir Soğan saklama yöntemleri

Soğan nasıl doğranır

Soğan nasıl doğranır

SOĞAN NASIL DOĞRANIR?

Yemek yaparken en çok kullandığımız soğanı yemekler salatalar için doğrarken 2 şekilde doğrama işlemini yapabilirsiniz. Bunlardan ilki piyazlık (yani yarım ay şeklinde) doğramak, diğeri ise yemeklik yani küp küp şeklinde doğrama işlemidir.

Piyazlık soğanı özellikle sebze ve et sote yemekleri için doğrayabilirsiniz.

Küp küp doğranan soğanı küpleri küçülterek çoban salata yada farklı salata tariflerinde kullanabiliriz.

Soğan doğramanın püf noktaları

Soğan doğramanın püf noktaları

Soğan soyarken gözlerinizin yanmaması için:

Soğan doğrarken gözyaşlarınızın akmaması için kesme tahtasını lavabonun yakınına alın ve suyu açarak soğanları doğrayın. Böylelikle gözleriniz yaşarmayacaktır.

İkinci bir yöntem ise: Soyduğunuz soğanları buzdolabında biraz beklettikten sonra soğuk bir şekilde doğrama işlemine yapmaktır. Bu şekilde gözleriniz soğandan yanmaz.

Soğan doğrarken gözlerinizin yaşarmaması için

Soğan doğrarken gözlerinizin yaşarmaması için

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0