Evde kokulu mum nasıl yapılır? Mum yapmanın püf noktaları ve mumu eski haline döndürme

Ev dekorasyonunun vazgeçilmez parçalarından biri olan mum, kokusuyla tüm evinize baharı getirebilir. Mumları dışarıdan almak yerine evde kendi ellerinizle yapmanız mümkün. Peki ama nasıl? Kokulu mum yapmanın püf noktalarını ve mum yapımına dair tüm detayları sizlerle paylaşıyoruz.

Mum, parafin, donyağı ya da bunlara benzer, yavaş yanan bir maddenin, genellikle pamuktan yapılan bir fitilin üzerine döküldükten sonra katılaştırılması yöntemiyle hazırlanan, genellikle silindir biçimindeki ışık kaynağıdır. Çok eski dönemlerden itibaren evlerde kullanılan mum artık bir dekoratif ihtiyaç. Rengarenk çeşitleri ve mis gibi kokuları olan mumlar oturma odalarından banyolara hatta yatak odasına kadar evin tüm odalarında kullanabilir. Mum dışarıda satılan bir eşya olsa da çocuklarınızla evde faaliyat yapmak istediğinizde bile kolayca evde yapabilirsiniz. Çocuklarınızla kaliteli zaman geçirmek isteyen annelere özel evde mum yapımını sizlerle paylaşıyoruz. 

EVDE MUM YAPIMI:

MALZEMELER

Balmumu
Mum boya
Aromatik bir yağ
%100 pamuktan iplik
Mumu koyacağınız cam bir kavanoz

YAPILIŞI

Balmumunu bir kaba aktarıp benmari usulü eritin. Renkli olmasını istiyorsanız ve mum boyalarınızı da temin ettiyseniz istediğiniz renkteki mum boyaları da eriyen bal mumunun içine ekleyip güzelce karıştırın. 

Daha sonra mumun güzel kokması için içine dilediğiniz bir aromatik yağdan yaklaşık 1 yemek kaşığı kadar ilave edin.

Mumu aktaracağınız cam kavanozun içine pamuklu ipliği tam ortasına gelecek şekilde koyun.

İpin doğru yerde durduğundan emin olduktan sonra hazırladığınız karışımı cam kavanoza yavaş yavaş aktarın, üzerinin de düz olduğuna dikkat edip soğumaya bırakın.

Mumunu soğuyup kıvam aldıktan sonra üzerine bir çubuğa doladığınız pamuklu ipi mum fitili boyutunda kısaltın ve dilediğiniz zaman yakarak kullanın.

İşte bu kadar!

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0