Küpeler nasıl dezenfekte edilir? Paslanmış küpeleri temizlemenin yolları

Kadınların kullandıkları aksesuarlar arasında en sevdiklerinden listenin başında yer alan küpler zamanla paslanır ya da durduğu yerde oksitlenir. Dışarıdan şu zamanda alacağınız küpleri bile dezenfekte etmelisiniz. Peki küpeler nasıl dezenfekte edilir? Paslanmış küpeleri temizlemenin yolları nedir? İşte sorunun yanıtı:

Kullanmayı çok sevdiğimiz aksesuarlar arasında altın ve gümüş de bulunuyor fakat günlük kombinlerimizde çoğu zaman imitasyon takılar alıyoruz. İmitasyon takılar ise hassas olan bazı ciltlerde kaşıntı, döküntü ya da kızarıklık gibi farklı alerjik etkilere sebep olabiliyor. Bu yüzden onları olabildiğince iyi dezenfekte etmeli, sağlığımıza da böylece zarar gelmemesini sağlamalıyız. Aksi takdirde büyük sağlık sorunlarına yol açabilir. Küpe, cildimize direkt olarak içten temas ettiği için doğru bir şekilde dezenfekte edilmesi gerekiyor. Küpeyi dezenfekte etmek için yapılacak şey ise çok basit: kulağınıza takmadan önce antibiyotik içerikli bir kreme batırın. Böylece küpenizi ve kulak deliğinizi bir süre mikroplardan uzak tutmuş, oluşabilecek enfeksiyonların önüne geçmiş olursunuz.

KÜPELER NASIL TEMİZLENİR?

Eğer küpeniz kulağınızda yanma hissi, kızarma vs. oluşturuyor ise küpeyi hemen çıkarmalısınız. Böyle bir durumda temiz bir pamuk ile kulak deliğinizi ve küpeyi iyice silin. Sonrasında kulak deliğinize yumuşak bir şekilde antibiyotik içerikli bir krem sürün. Böylece enfeksiyondan, oluşabilecek yaralardan uzak kalabilirsiniz.

Eğer kulak deliğinizde küpe yüzünden yara oluşmuş ise, kulak deliğinizde kızarıklık, kaşıntı ve şişlik var ise hemen küpeyi çıkarmalısınız. Sonrasında kulak deliğinizi sıcak su ile temizlemeli ve yumuşak bir biçimde temiz bir pamuk ya da peçete ile kurulamalısınız. Kuruladıktan sonra kulak deliğinize nemlendirici krem ya da antibiyotik içerikli bir krem sürmeli ve en azından kaşıntınız, kızarıklık ya da yara geçene kadar küpe takmamalısınız.

2020 En güzel lif modeller! Çeyizlik lif modelleri 2020

İLİŞKİLİ HABER

2020 En güzel lif modeller! Çeyizlik lif modelleri 2020
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0