Radyasyona hangi bitkiler iyi gelir? Radyasyondan korunmak için evde olması gereken bitkiler

Günümüzde, teknolojinin ilerlemesiyle hayatımızın her alanında karşımıza çıkan radyasyon insan sağlığını tehlikeye atıyor. Radyasyonun etkilerini en aza indirmek ve radyasyondan korunmak için evde yetiştirebileceğimiz bazı bitkiler var. Peki radyasyona iyi gelen bitkiler nelerdir? İşte Radyasyondan korunmak için evde yetiştirilmesi gereken bitkilerden bazıları:

Teknoloji, günümüzde her yerde karşımıza çıkan ve hayatımızı kolaylaştıran bir sistem olsa da insan sağlığına verdiği zararları saymakla bitmez. Evde işyerinde gittiğimiz bütün alanlarda her zaman radyasyona maruz kalıyoruz. Evde kullandığımız bilgisayar, televizyon, modem, cep telefonları ve mutfak aletleri gibi birçok ürün radyasyon yaymaktadır. Radyasyon uzun yıllardır insanların hayatında yer alan en korkunç kavramlardan birisi olarak biliniyor. Öyle ki bilinen bir çok hastalığın kaynağında radyasyonun yattığı bilinen bir gerçek olarak karşımıza çıkıyor. Böyle olunca da herkesin aklına radyasyondan nasıl korunmanın yöntemleri geliyor. Peki radyasyona hangi bitkiler iyi geliyor, hangi bitkiler radyasyonu emen özelliği bulunuyor. İşte radyasyondan korunmak için evde olması gereken bitkiler:

Radyasyondan korunmak için evde olması gereken bitkiler

Radyasyondan korunmak için evde olması gereken bitkiler

RADYASYONDAN KORUNMAK İÇİN EVDE OLMASI GEREKEN BİTKİLER

Radyasyonun ışınları vücudumuz olumsuz bir şekilde etkilemektedir. Yapılan bazı çalışmalar sonucunda bazı bitki türlerinin radyasyonu emdiği biliniyor. Radyasyonun olumsuz etkilerinden korunmak ya da etkilerini daha aza indirmek için evinizde bulunduğunuz ortamda bitkiler yetiştirebilirsiniz. İşte radyasyonu emen bitkilerden bazıları:

ANTORYUM ÇİÇEĞİ

Radyasyona karşı Antoryum çiçeği

Radyasyona karşı Antoryum çiçeği

Büyük flamingo çiçeği olarak da bilinen bu çiçek, bulunduğu mekandaki bütün radyasyonu temizliyor.

ALOE VERA

Evde radyasyondan korunmak için aloe vera bitkisi

Evde radyasyondan korunmak için aloe vera bitkisi

Son yıllarda adını sıkça duyduğumuz Aloe vera'nın faydaları saymakla bitmez. Kabuk bölümünde bulunan aloe özsuyuyla vücutta bulunan yaraları iyileştirme etkisi bulunuyor. En önemli faydalarından bir diğeri de elekronik eşyaların ortamda yaydıkları radyasyonu temizliyor olması.

BENJAMİN KAUÇUĞU

radyasyonu emen benjamin kauçuğu

radyasyonu emen benjamin kauçuğu

Benjamin kauçuğu, elektronik cihazların yaydığı bütün mekanda yayılan radyasyonun nerdeyse tamamını emdiği bilinmekte.

ÖLÜMSÜZLÜK MANTARI

Ölümsüzlük mantarı

Ölümsüzlük mantarı

Ülkemizde daha yeni yeni keşfedilen bu bitki karanlık yerlerde yaşamayı sever ve bulunduğu mekandaki radyasyonu emer. Aynı zamanda sigara dumanı ve havadaki kötü kokuları temizleme etkisi olduğu bilinmektedir.

AŞK MERDİVENİ

Aşk merdiveni bitkisi radyasyonu çeker

Aşk merdiveni bitkisi radyasyonu çeker

Zarif görüntüsüyle ve bakımı çok kolay olan aşk merdiveni her ortama uyum sağlar ve bulunduğu ortamda yayılan bütün radyasyonu temizler.

KAKTÜS

Kaktüs çiçeği evin içindeki radyasyonu yok eder

Kaktüs çiçeği evin içindeki radyasyonu yok eder

Kaktüs, son dönemlerde ofislerde küçük saksılar içinde çok tercih edilmekte aynı zamanda bir sürü çeşidi de bulunuyor. Çöllerde yetişen bu bitkinin bulundurulduğu ortamlarda radyasyonun etkilerini önemli ölçüde azalttığı söyleniyor. İster küçük saksılar şeklinde ister büyük bir tane saksı olarak evinizin bir köşesinde koyabilirsiniz.

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0