Sakura ne anlama geliyor? Sakura çiçeği nedir Sakura çiçeğinin bilinmeyen özellikleri

Sakura, kiraz çiçeği anlamına gelen ama hiç meyve vermeyen Japonya'nın mükemmel güzelliği barındıran bitkileri arasında yer alır. Japon kültüründe çok önemli bir ağaç olan Sakura kiraz çiçeği, hayatın başlangıcını ,baharın gelişini hem de ölümle yaşamın birlikteliğini ifade eder. Muhteşem Sakura (Kiraz) çiçeğini ne anlama geliyor? İşte muhteşem renkte olan sakura hakkında bilinmeyenler:

Sakura kiraz çiçeği ağaçları, Japonya kültüründe çok önemli bir yere sahip aynı zamanda Japonya'nın simgesi haline gelmiştir. Sakura ağaçları bütün uzak doğu kültüründe özellikle Japonya'da baharın gelişini simgeliyor. Japonya inançlarına göre sakura ağaçlarının dallarından yaprakları döküldüğü için hayatın bitişini yani ölümle yaşamın bütünlüğünü sembolize ediyor. Sakura ağaçlarının bir diğer adı kiraz çiçekleri olarak adlandırılıyor. Kiraz çiçeği, martın son haftası ve nisanın ilk haftası açar. Çiçeklerin açtığı bu dönem Japonya'da kutsal olarak sayılır. Kiraz çiçeklerinin her yerde tam kartpostallık görüntüler oluşturmasıyla Japonya en fazla turistin geldiği dönemdir.

sakura ne demek

sakura ne demek

SAKURA NE DEMEK?

Sakura, Japonca bir kelime olup Türkçesi "Kiraz Çiçeği" olarak ifade edilir. Kiraz çiçeği anlamına gelen ama kiraz ağaçları gibi meyve vermeyen bir tür ağaçtır. Prunus cinsinden birkaç tane ağaçtan bir tanesinin çiçeğidir. 200'den fazla çeşidi olan Sakura çiçeği Türkiye'de de yetiştiriliyor. 

Benjamin çiçeği bakımı nasıl yapılır? Benjamin (Ficus) çoğaltma ve sulama yöntemleri...İLİŞKİLİ HABERBenjamin çiçeği bakımı nasıl yapılır? Benjamin (Ficus) çoğaltma ve sulama yöntemleri...

sakura çiçeğinin özelikleri

sakura çiçeğinin özelikleri

SAKURA ÇİÇEĞİNİN ÖZELLİKLERİ

Japonya kiraz çiçeği festivalinde unutulmaz manzaralar eşliğinde her yıl binlerce turistin ilgisini çekiyor ve çekmeye devam ediyor.

Sakura çiçeği martın son haftası ile nisanın ilk haftası açar ve Japonya’da bu dönem kutsal sayılır. Öyle ki hava durumundan sonra bir de “Sakura Durumu” verilir. 

Sakuraların çiçekleri çok ağır bir şekilde yavaş açar ama çok hızlı bir şekilde dökülmeye başlar.

O yüzden Japonya kültüründe hem hayatın başlangıcını hem de hayatın sonunun kaçınılmazlığını simgelemektedir.

Kiraz çiçeğinin bir diğer özelliği de Sakura'nın dallarından direk solmadan en güzel haliyle yere düşmesidir.

Küpe çiçeği nedir, bakımı nasıl yapılır?  Küpe çiçeğinin özellikleri ve faydaları nelerdirİLİŞKİLİ HABERKüpe çiçeği nedir, bakımı nasıl yapılır? Küpe çiçeğinin özellikleri ve faydaları nelerdir

TÜRKİYE'DE SAKURA ÇİÇEĞİ YETİŞİR Mİ?

Sakura çiçekleri Japonya'nın en önemli kutsal sayılan çiçekleri arasında yer aldığı için tohumunu ülke dışına çıkarmak yasaktır. Ama evrensel dostluğun simgesi olarak zamanında 9 ülkeye sakura tohumları gönderilmiş. 120 yıl önce Türkiye'ye de Japonya'ya yapılan ziyaret sonrasında Kiraz çiçeği tohumları hediye edilmişti. Eğer muhteşem görüntüsüyle büyüleyen Sakura çiçeklerini görmek isterseniz Sarıyer Baltalimanı'nda kurulan Japon bahçesini ziyaret edebilirsiniz. Bahçede 52 ye yakın Sakura ağacı bulunmaktadır. Aynı zamanda parkta 5 bine yakın birbirinden değişik bitki de bulunuyor.

Cittaslow nedir? Türkiye'nin Cittaslow logolu sakin şehirleri

İLİŞKİLİ HABER

Cittaslow nedir? Türkiye'nin Cittaslow logolu sakin şehirleri
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0