Klavye'de Beta (β) işareti nasıl yapılır? Beta işaretini kolayca yapabileceğiniz bazı yöntemler

Bilgisayar kullanımında, işletim sistemlerinde yazı fontlarına bağlı olarak her bir işaret için ayrı atanmış bazı kısa yollar bulunuyor. Bilgisayarda Beta işareti yapmak istiyorsanız bunu birkaç yöntemi var İşte Beta işaretini yazma yolları:

Matematiksel ifadeler içeren yunanca harflerden oluşan kısa yolları internet sitelerinde ya da sosyal medya hesaplarınız için klavyede bulunmayan özel işaretleri yapmak için bazı yöntemler bulunuyor. Bu sembolleri yapmak için kolaylıkla uygulayabileceğiniz basit işlemler var. Öncelikle Beta işaretini yapmak için tüm sistemlerde bulunan ve tüm işaretlerin bulunduğu "Karakter Eşlem" adlı programı çalıştırmanı gerekiyor. Yasemin.com ekibi olarak sizler için internette en çok araştırılan klavyede Beta işaretini yapımı ile ilgili tüm merak edilenleri derledik. 

Asal sayılar nedir? Asala sayılar nasıl bulunur? 3 basamaklı asal sayılar İLİŞKİLİ HABERAsal sayılar nedir? Asala sayılar nasıl bulunur? 3 basamaklı asal sayılar

beta işareti nasıl yapılır

beta işareti nasıl yapılır

KLAVYEDE BETA İŞARETİ NASIL YAPILIR?

  • Klavyeden Beta işareti (β) yapmak için ilk olarak bilgisayarın arama bölümüne "Karakter işlem" yazın gelen pencereyi açın.
  • Bir diğer yöntemse başlat-çalıştır menüsünden "charmap" yazıp ve enter yaparak aynı pencereyi açabilirsiniz.

klavyede beta işareti ne işe yarar

klavyede beta işareti ne işe yarar

  • Daha sonra "Gelişmiş görünüm" kutucuğunu işaretleyin.2. kısımda yer alan "Unicode'a git" kısmına beta kodu olan "03B2" yazıp alfa simgesini iki kere tıklayın.
  • Tıkladıktan sonra seçin 4. kısımda yer alan kopyala butonuna tıklayıp istediğiniz yerde yapıştırıp kullanabilirsiniz.

beta işaretini kolayca yapacağınız yöntemler

beta işaretini kolayca yapacağınız yöntemler

  • Bazı klavyelerde "Alt+S" tuşlarına bastığınız zaman (β) Beta işaretini yapabilirsiniz. Ama bütün klavyelerde bu yöntem işe yaramıyor.
  • Bir diğer yöntem ise; klavyeden "Alt+225" tuşlarına bastığınızda Beta işareti yapabilirsiniz. Yani Alt tuşuna basılı tutup sırayla 2, 2 ve 5 sayılarına basıp yapabilirsiniz.
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0