Evlenecek çiftlerin öğrenmesi gereken akrabalık terimleri

Evlenmeye karar verdiğiniz andan itibaren hayatınıza eşiniz dışında birçok insan girecek. Gündelik hayatın koşturmacasıyla birlikte kalabalık aileler yerine çekirdek aileler aldıktan sonra akrabalık bağları da kafa karıştıran ayrıntılar arasına girdi. Peki evlenecek olan çiftlerin bilmesi gereken akrabalık terimleri nelerdir İşte evlilik bağıyla oluşan akrabalık terimleri hakkında tüm merak edilenler:

İnsan hayatı boyunca birçok önemli adımlar atar, zor kararlar verir. Hayat boyu mutlu olabilmek için alacağı en önemli karardan biri de eş seçimidir. Evlilik ilişkisi insanın yaşam süresinin yarıdan fazlasını, hatta bazen üçte ikisine ulaşan bir süreyi kapsayabildiği için, son derece önemli bir karardır. Bizim ülkemizde evlilik sadece gelin ve damadın hayatlarını birleştirmesi değil aynı zamanda aileler de bir nevi hayatlarını birleştirmesi anlamı da taşıyor. Ülkemizde gelenek ve göreneklerimize göre çiftler evlenip yuva kuruyor. Evlendikten sonra, eşlerin karşı tarafla bir sürü akrabalık bağları oluşuyor. Akrabalık terimlerinden; kaynana, görümce, baldız, elti gibi birdenbire çiftlerin hayatına giren kişiler oluyor Peki evlenecek olan çiftlerin öğrenmesi gereken akrabalık terimleri nelerdir? İşte cevaplar:

Evlenecek çiftlerin öğrenmesi gereken akrabalık terimler

Evlenecek çiftlerin öğrenmesi gereken akrabalık terimler

GÖRÜMCE NE DEMEKTİR?

Görümce ne demek

Görümce ne demek

Gelinin kocasının kız kardeşine görümce denir. Yaş olarak büyük ya da küçük olsa da her türlü görümce denilir. Gelin ve görümcenin yaşları birbirine yakınsa birbirlerine isimleriyle hitap ederler. Arkasından konuştuğunda genelde kullanılan bir tabirdir  görümce.

KAYINPEDER (KAYNATA) NE DEMEKTİR?

Kayınpeder ne demek

Kayınpeder ne demek

Kayınpeder ya da kaynata gelin ve damadın babalarına verilen isimdir. Zamanla gelin veya damat birbirlerinin babalarına "baba" olarak da hitap ederler.

BALDIZ NE DEMEKTİR?

Baldız ne demek

Baldız ne demek

Baldız, Damadın eşinin kız kardeşine denilir. Evlendikten sonra çok sık kullanılan baldız tabirini damadın çok kullandığı akraba terimleri arasına girer.

KAYINBİRADER(KAYINÇO) NE DEMEKTİR?

Kayınbirader ne demek

Kayınbirader ne demek

Kayınbirader ya da kayınço, damadın eşinin erkek kardeşlerine denir. Hatta erkekler kendi aralarında bu kelimeyi çok sık dile getirirler.

ELTİ NE DEMEKTİR?

Elti ne demek

Elti ne demek

Elti, erkek kardeşlerin eşlerinin birbirlerine karşı kullandığı isimdir. Evlendikten sonra akrabalık terimleri arasında en zor olan eltilerin birbirleriyle uyum sağlamasıdır.

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0