Kaplumbağa ne yer ve nasıl beslenir? Kaplumbağanın sevdiği yiyecekler

Son dönemlerde evde beslenen hayvanlar arasına giren kaplumbağalar sürüngen bir hayvandır. Çocukların çok sevdiği bu sevimli hayvanlar çok soğukkanlı aynı zamanda hem etçil hem de otçul şekilde beslenirler. Peki kaplumbağaların en sevdiği yiyecekler nelerdir? Sizler için araştırdık. Detaylar haberimizde:

Kaplumbağaların yaklaşık 300'e yakın farklı çeşitleri bulunmaktadır. Kaplumbağalar karada ve suda yaşayan hayvanlar olarak ikiye ayrılmaktadır. Karada yaşayan kaplumbağalar genelde otçul olurlar. Ama denizde yaşayan kaplumbağalar etçil olarak beslenirler. Birçok farklı çeşidi bulunan kaplumbağaların türüne göre uygulana diyet farklı oluyor. Mesela deniz kaplumbağaları genellikle yosun ve küçük deniz canlılarıyla beslenirler. Evde kaplumbağa beslemeye karar verdiyseniz ona besin verirken birkaç şeye dikkat etmeniz gerekir. Kaplumbağaları evde bakarken hangi besinleri vermeniz kadar nasıl bir ortamda bakacağınız da çok önemlidir. Kaplumbağalar için  hijyenik ortam yaratmanız gerekmektedir. Peki kaplumbağa ne yer ve nasıl beslenir, kaplumbağanın sevdiği yiyecekler nelerdir? Kaplumbağa hakkında tüm merak edilenler:

Kaplumbağalar ne yer, nasıl beslenir

Kaplumbağalar ne yer, nasıl beslenir

KAPLUMBAĞALAR NE YER?

Genelde evde büyütülen kaplumbağalar hem etçil hem de otçul besinleri tüketebilir. Et ve balık türünden besinler verebilirsiniz. Bunlara örnek olarak; Kurtlar, küçük yumuşakçalar, cırcır böceği, çekirge benzeri hayvan türleri ve küçük olan balık çeşitleridir. Aynı zamanda birçok bitki türlerini verebilirsiniz. Kaplumbağaları beslediğinizde en dikkat etmeniz gereken şeylerden biri vereceğiniz gıdanın yüzde 25'inin protein olması gerektiğidir. Her türlü yeşilliği seven kaplumbağaları dengeli şekilde hem et hem yeşilliklerle besleyebilirsiniz.

Kaplumbağının sevdiği yiyecekler

Kaplumbağının sevdiği yiyecekler

KAPLUMBAĞA'NIN SEVDİĞİ YİYECEKLER

Havuç, doğranmış lahana, marul, bezelye, brokoli ve bal kabağı kaplumbağaların en sevdiği besinler arasında yer alır. Ayrıca hem meyveleri hem de meyvelerin kabuklarını doğrayıp verebilirsiniz. Süt ve süt ürünleri Kaplumbağaların tüketmemesi gereken yiyecekler arasında yer almaktadır. Kaplumbağaları beslerken işlenmiş gıdalar yerine doğal ürünleri vermeniz daha doğrudur. Kaplumbağalar çok yemeye eğilimli hayvanlar oldukları için verdiğini besinleri ölçülü vermeye çalışın.

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Zehra ERBİL 1 yıl önce

çok iyi ve bilgili bir sitesiniz