Ahşap boyama nasıl yapılır? Ahşap boyama malzemeleri nelerdir Ham ahşap objeler nasıl boyanır

Son dönemlerde herkesin sevdiği ve hobi edindiği ahşap boyama modası geçmiş eşyaları değerlendirmek için çok güzel bir yöntemdir. Yeni bir görünüme kavuşturmak istediğiniz mobilyaları ahşap boyama tekniklerini kullanarak istediğiniz renklere boyayabilirsiniz. Yasemin.com ekibi olarak sizlere ahşap boyamanın tekniklerini araştırdık. Detaylar haberimizde:

Zaman içerisinde eskiyen, yıpranmış ahşap eşyaları ya da hiç kullanmadığınız ham malzemeyi boya ve çeşitli malzemelerle yeniden bambaşka yepyeni hale getirmeye ahşap boyama denir. Özellikle kadınların en çok sevdiği hobiler arasında yer alan ahşap boyama hem güzel vakit geçirmek hem de evde bulunan eşyaları atmak yerine değerlendirmek için en güzel yöntemler arasında yer alıyor. Ahşap boyama ile birçok kullanmadığınız eşyayı yenileyebilirsiniz. Ayrıca rengini beğenmediğiniz ve yeni aldığınız eşyaların rengini değiştirip kendi tarzınızı yansıtabilirsiniz. Ama ahşap boya yapmak için alacağınız malzemelerin kalitesine dikkat etmeniz gerekmektedir. Kalitesiz boyalarla yaptığınız boyaların hem tutmama riski hem de kötü durma riski bulunmaktadır. Ahşap boyama ile evde bulunan eski bir vazo, bir tepsi, masa ya da sehpayı istediğiniz renge boyayabilirsiniz. Eski eşyaları değerlendirmek isteyenler ve boş zamanlarını güzel geçirmek isteyenler işin ahşap boyamanın inceliklerini araştırdık. İşte detaylar:

2021 En güzel etamin modelleri! En kolay etamin örnekleriİLİŞKİLİ HABER2021 En güzel etamin modelleri! En kolay etamin örnekleri

AHŞAP BOYAMA YAPMAK İÇİN KULLANILAN MALZEMELER

  •  - Fırçalar
  • - Akrilik boya çeşitleri
  • - Vernik
  • - Macun
  • - Zımpara
  • - Sim 

ahşap boyamam nasıl yapılır

ahşap boyamam nasıl yapılır

AHŞAP BOYAMA NASIL YAPILIR?

- Öncelikli olarak ahşap boyama yapacağınız eşyanın temizlenmesi ve düzeltilmesi gerekiyor. Boyanın daha iyi tutması için eşyanın herhangi bir yerinde delikler varsa macun ile doldurulması gerekmektedir.

- Daha sonra eşyanın üzerinde pürüzlük varsa zımpara ile düzleştirme işlemi yapılır. 

ahşap boyama

ahşap boyama

- En çok dikkat etmeniz gereken noktalardan biri hazırlayacağınız boyanın çok katı ya da çok sıvı olmaması gerekir. Sonrasında kullanacağınız fırçayı yatay pozisyonda tutarak boyama işlemini şeritler halinde yapmanız gerekiyor. Daha sonra boyadığınız eşyayı 20 dakika kadar kuruması için bekletin. 

boya nasıl yapılır

boya nasıl yapılır

- Kuruduktan sonra zımparalama işlemini tekrar yapın ve hemen temiz bir bez ile güzelce silin. Ardından tekrar 2 kat boyayla boyayarak zemin boyasını bitirebilirsiniz. 

- Daha sonra zevkinize bağlı olarak istediğiniz tarz ve renkte eşyayı boyayıp şekillendirebilirsiniz.

tahta kapılar nasıl boyanır

tahta kapılar nasıl boyanır

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0