Diş macunu tüplerinin altında bulunan renkler ne anlama geliyor? Diş macunu renk kodları neler?

Diş macunu ağız ve diş sağlığı bakımında florür ve kalsiyum içeren diş temizliğini sağlayan macunumsu yapıdadır. Son dönemlerde diş macunun üzerinde bulunan renk kodlarının kimyasal oranını gösterdiği iddia ediliyor. Diş macunu tüplerinin altında farklı farklı kare ya da dikdörtgen şeklinde renklerin anlamı ne? İşte yanıtlar...

Sağlıklı diş ve diş etlerine sahip olmak için ağız içinde oluşan bakteri plaklarına karşı rutin olarak diş fırçalama işleminin yapılması gerekir. Ayrıca bu düzenli alışkanlığın bir parçası olarak doğru bakım ürünlerinin tercih edilmesi ve doğru bir şekilde kullanılması oldukça önemlidir. Aksi takdirde kullanım amacı dışında bazı olumsuz etkileri olur. Diş macunu seçiminde macunun florür içerip içermediğini bakmak gerekir. Florür diş yapısının korunmasında ve dişlerin güçlenmesinde etkin rol oynar. Ama son dönemlerde sosyal medyada çıkan haberlere göre diş macunun üzerinde bulunan renk kodlarının diş macunun ne kadar kimyasal içerdiğiyle ilgili olduğu iddia ediliyor. İşte diş macunu üzerinde bulunan renkler hakkında merak edilenler:

Evde doğal diş macunu nasıl yapılır? En kolay diş beyazlatan diş macunu tarifiİLİŞKİLİ HABEREvde doğal diş macunu nasıl yapılır? En kolay diş beyazlatan diş macunu tarifi

diş macunu

diş macunu

Diş macunlarının üzerinde bulunan siyah, mavi, kırmızı şeritler macunun organik ya da kimyasal olduğunu belirliyor. Diş macununun arka tarafına kare veya dikdörtgen şeklinde tutturulmuş renkli çizgiler,  siyah olması %100, kırmızı olması %70 ve mavi olması ürünün %50 kimyasal ya da içinde ilaç bileşimi olduğu anlamına gelmektedir.

DİŞ MACUNU RENK KODLARININ ANLAMI

diş macunu kodlarının anlamları

diş macunu kodlarının anlamları

►Siyah renkli bir şerit varsa: Diş macunu tüpünün altındaki siyah renkli bir şerit, ürünün tamamen kimyasal içerdiğine işaret ediyor.

►Kırmızı renkli bir şerit varsa: Kullandığınız macunun hem doğal hem de kimyasal bileşenlerden oluştuğunu gösterir.

►Mavi renkli bir şerit varsa: Mavi renkli bir şerit varsa, bileşimin ilaçlarla birleştirilmiş doğal ürünlerden oluştuğunu gösterir.

►Yeşil renkli bir şerit varsa: Diş macunun  tüpün içinde sadece doğal içerikler içerdiğini ve güvenilir olduğun göstermektedir.

diş macunu tüplerinin altındaki renklerin anlamı

diş macunu tüplerinin altındaki renklerin anlamı

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 5

Hafız 2 ay önce

Doğru hatta her yerde bu konudan bahsediyorlar Mehmet efendi

Mehmet 2 yıl önce

İyide böyle birşey yok. Uydurma. Bir diş macunu sitesinde, o renklerin sadece fabrika da dolum yaparken, macun tüplerinin dibinin, ışık sensörleri tarafından tespit edilmesini sağlamak olduğu yazıyor.

Toplam 6 beğeni

ARMY 2 yıl önce

Sadece yorum için yapıyorum .Ehehehe

Toplam 1 beğeni

Kamil 3 yıl önce

Diş macunlarındaki florür konulması korkunç bir olay. Gerizekalılık, epifiz bezinin bozulup mutluluk hormonunun salgılanmasını önlenmesi ile delirmeye kadar giden bir sürü komplikasyona yol açabiliyor. Faydası ispatlanmamış bu maddenin kullanılması çok yanlış.

Toplam 5 beğeni

veysel 3 yıl önce

Bu bilgi yalanlandı diye biliyorum. Onunla ilgisi yok.

Toplam 5 beğeni