Bulaşıklardaki yağ ve yanık lekeleri nasıl çıkar? En kolay yağ ve yanık lekeleri çıkarma

Kızartma sevmeyenimiz neredeyse yok gibidir. Ancak kızartma sonrası oluşan ve mutfak gereçlerinin üzerinden bir türlü çıkmak bilmeyen inatçı yağlar ve yanık lekeleri, bu lezzetten aldığımız keyfi yarıda bırakabiliyor. Oysaki pratik çözümlerle tüm mutfak gereçlerini ilk günkü hallerine getirmek pekala mümkün. Nasıl mı? İşte detaylar…

LEKELERİ OLUŞMADAN ÖNLEMEYE ÇALIŞIN

Kızartma yapılacak alanı ne kadar izole ederseniz kızartma sonrasında o kadar rahat edersiniz. Kızartma anında yağın mutfak dolaplarına ve ocağa yakın eşyalara sıçramasını önlemek için etrafa gazete sermeniz etkili bir çözüm olur. Tencere ve tavalardaki yanık lekesi oluşumunu azaltmak içinse ocağın kızartma sırasında yeterli miktarda açık olup olmadığını sıklıkla kontrol etmeniz faydalı olabilir.

BULAŞIKLARIN KURUMAMASINA ÖZEN GÖSTERİN

Bekleyen yağ ve yanık lekesi giderek kurur ve kendine yer edinerek temizlenmesi zor hale gelir. İdeal olan kızartma işleminin hemen ardından tencere ve tavayı yıkamaktır. Ancak bunun için zamanınız yoksa kalıntıları önden peçete yardımıyla temizleyip hafif suyan geçirerek bekletmeniz yerinde olur.

OVALAMAK İLK SEÇENEĞİNİZ OLMASIN 

Tencere, tava ve ocak gibi yüzeylerde kalan kalıntıları temizlemek için tel ya da sert sünger kullanımı doğru bir seçim olmayabilir. Zemine zarar verme ihtimali yüksek olan bu yöntemler, yağ ve yanık kalıntılarından hızlıca kurtulmanızı sağlayabilir ancak yüzeylerde bıraktığı çizik izlerinin telafisi olmayabilir. Bu nedenle ovalamak yerine, özellikle tencere ve tava gibi pişirme gereçlerini bir süre deterjanlı sıcak suda bekletmeniz çok etkili sonuçlar almanızı sağlar.

KÖTÜ KOKUDAN ARINDIRIN 

Özellikle balık gibi kokan gıdalardan arta kalan yağ ve yanık lekeleri, doğru tekniklerle temizlenmezse tavada bir miktar kötü koku bırakabiliyor. Söz konusu bu koku, bir sonraki kullanımda pişirilen gıdalar üzerine sinebiliyor. Böyle bir olumsuzluk yaşamamak için kullandığınız bulaşık deterjanının limon gibi kokuları giderme etkisi bulunan bir içeriğine sahip olmasına dikkat etmeniz öneriliyor.  

EKONOMİK SEÇİMLERE ÖNCELİK TANIYIN 

Yağ ve yanık lekelerini temizlerken ev ekonomisini de unutmamak gerekiyor. Kullanılan mutfak gereçlerinin uzun ömrü ve daha az deterjan tüketimi için bulaşık deterjanını iyi seçmek gerekiyor. Az miktar tüketimle etkili çözümler sunan bulaşık deterjanları bu anlamda hem zamandan hem de bütçeden tasarruf etmenizi sağlayabilir.

PRİL POWER İLE YAĞLARI ÇÖZMEK ARTIK ÇOK KOLAY!

Kendinden yağ çözme özellikli yeni formülü sayesinde YENİ Pril 5+ Etki; yağa derinlemesine ulaşarak, çaba sarfetmeden bulaşıklarınızın temizlenmesine yardımcı olur. İçerdiği güçlü enzimler ile kurumuş ve yanmış kirleri kolayca yok eder. Yoğun ve uzun süre kalıcı köpüğü sayesinde ekonomiktir. Limon kokulu özel içeriği bulaşıklarınızdaki kötü kokuları önler ve mutfağınızın mis gibi kokmasını sağlar.

Detaylı Bilgi İçin Tıklayın !

BİR YORUM YAPIN 1

kisa 3 yıl önce

Yani hala bu sorunu mu tartisiyoruz? 2020? Pril, Fairy, oxi Action.

Toplam 2 beğeni