Kalıp sabundan sıvı sabun nasıl yapılır? Evde çok kolay kalıp sabun ve sıvı sabun yapımı

Mikrop, bakteri ve virüs gibi parazitlerin ellere yapışmasını engellemek için hijyene önem daha da arttı. Son zamanlarda artan sıvı sabun kullanımını evde kendi yöntemlerinizi kullanarak da elde edebilirsiniz. Özellikle de doğal malzemelerle yapılmış sabunu tercih edebilirsiniz. peki kalıp sabundan sıvı sabun nasıl yapılır? İşte, evde çok kolay kalıp sabun yapımı yöntemleri...

Bakteri, virüs gibi salgın hastalıkların buluşmaması açısından temizliğin önemi büyüktür. Tüm dünyada etkili olan koronavirüs temizlik ve hijyene duyulan ihtiyacı daha da arttırmıştır. Koronavirüs nedeniyle evlerde sabun eskisinden daha yoğun bir miktarda tüketmeye başladık. Evinizde hem ekonomik hem de virüsleri yok edici kalıp sabundan sıvı sabun hazırlamak istemez misiniz? İşte evde kolayca hazırlayacağınız kalıp sabundan sıvı sabun yapımı sizlerle:

Kalıp sabundan sıvı sabun nasıl yapılır

Kalıp sabundan sıvı sabun nasıl yapılır

KALIP SABUNDAN SIVI SABUN NASIL YAPILIR?

- Evinizde bulunan bir adet kalıp banyo sabununu genişçe bir kap içerisine rendeleyin. Bunun yerine iki adet renkli ve kokulu el yüz sabunu da rendeleyebilirsiniz.

Sıvı sabun nasıl yapılır

Sıvı sabun nasıl yapılır

- Sabunları rendeledikten sonra tencere içerisine 4,5 litre kadar su koyun. Tencereye koyduğunuz suyun kaynatmaya yakın olması gerekiyor. Suyu yaklaşık 80°C oluncaya kadar ısıtın. Elinizde bir ısı ölçer yoksa bu sıcaklığı suyun kaynamadan 1,5-2 dk. önceki hali olarak düşünebilirsiniz.

Evde çok kolay sabun yapımı

Evde çok kolay sabun yapımı

-  Suyu gerektiği gibi ısıttıktan sonra tencerenin altını kapatın. Bir kapta rendelenmiş olan sabunları yavaş yavaş tencerenin içine boşaltın. Hafif hafif karıştırarak sabunun su içerisinde tamamen eriyip karışmasını sağlayın.

sıvı sabun nasıl yapılır

sıvı sabun nasıl yapılır

Tencerenin içinde iyice karıştıktan sonra altını kapatıp tencerenizi bir kenara alın. Tencereyi bir gün kadar soğumaya bırakın. Sabunun daha koyu bir kıvam aldığını göreceksiniz.

sabun tarifi

sabun tarifi

Tencerede hazırlamış olduğunuz sıvı sabunu 1 gün bekledikten sonra bir huni yardımı ile 5 litrelik bir pet şişe içerisine koyun. Evde sıvı sabun yapımı tarifi ile ürettiğiniz sabun kullanıma hazırdır.    

İşte bu kadar...

Et ve süt ürünlerinde büyük tehlike! Dana veremi nedir?

İLİŞKİLİ HABER

Et ve süt ürünlerinde büyük tehlike! Dana veremi nedir?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 2

Enise çevik 5 ay önce

Küçülmüş sabunlar ister sıvı isterseniz kalıplara dökülür katı sabun yapılır hobi olarak çok zevkli

Enise çevik 5 ay önce

Bu çok eski bir yöntem ve çok kolay hatta küçülmüş sabunlar dolap çekmece halı arasına konursa haşeratta gelmez